• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dalamánky s Jihočeskou nivou
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky s Jihočeskou nivou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
10fotografií
Nahrát fotku
 

Dalamánky mají u nás tradici už od 18. století z dob rakouských válek vedených Marií Terezií. Tyto dalamánky jsou jak jinak než s žitnou moukou a jsou připravené s podmáslím, Jihočeskou nivou a fenyklem.

Suroviny

12 porce
    • 350
      g špaldová mouka hladká
    • 150
      g celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 10
      g sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička fenykl
    • 15
      g droždí
    • 350
      g podmáslí
    • 150
      g sýr niva
  • Na dokončení
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g dýňová semínka
    • 0,50
      lžička fenykl

Postup přípravy receptu

1
Do podmáslí rozdrobíme drozdí, přidáme fenykl a kmín, ocet, obě mouky, rozdrobenou nivu, sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.

RADA: Naučte se domácí pečivo: Chléb, housky i rohlíčky!

2
Těsto necháme překryté v teplém místě dobře nakynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté jej rozdělíme na 12 stejných kousků a na pomoučeném vále vytvarujeme šišaté dalamánky.
3
Přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme je opět kynout, dokud nezvětší svůj objem dvakrát. Dalamánky potřeme vodou, posypeme směsí semínek a fenyklu a ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme dozlatova přibližně 10 -13 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldové housky

Špaldové housky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Droždí Dýňová semínka Fenykl Kmín Ocet Podmáslí Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Sýr Niva

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

106
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
44
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
43
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
40
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Neskutečná proměna Rupperta: Za rok 15 kilo dole! Co za tím vězí?

Neskutečná proměna Rupperta: Za rok 15 kilo dole! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
  • Recepty.cz
  • Dalamánky s Jihočeskou nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact