Maso nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a ze všech stran je opečte, aby se dobře zatáhlo.
3
Přihoďte na půlměsíčky nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujte asi 3 minuty. Teplotu snižte, přidejte plátky česneku a pokračujte, dokud vše nezměkne a není zlatavé. Přisypte papriku a ještě zhruba minutu restujte.
4
Zvyšte teplotu, přilijte pivo a počkejte, až se vypaří alkohol. Poté do hrnce přilijte trochu vývaru tak, aby maso bylo zakryté, hrnec zaklopte a maso duste, dokud nezměkne, asi 60 minut. Podle potřeby v průběhu přilévejte vývar.
5
Jakmile je maso hotové, šťávu zredukujte dle potřeby. Pamatujte, že maso se bude dávat jako náplň do dalamánků, takže i šťáva musí být chuťově výraznější a hustá.
6
Nakonec maso pomocí vidliček natrhejte. V pánvi rozehřejte zbytek oleje a máslo.
7
Žampiony zbavte nožiček a restujte je. Jakmile změknou a chytí barvu, asi 3–5 minut, osolte je a opepřete, nakonec dochuťte kapkou citronové šťávy.
8
Dalamánky rozpulte a opečte dokřupava v troubě vyhřáté na 220 °C nebo na grilu. Poté na spodní půlky dalamánků rozdělte trhané maso, přidejte opečené žampiony (asi 2 kusy na porci) a pěknou dávku sýra.
9
Dalamánky krátce zapečte. Až se sýr rozpustí, ozdobte je lístky petržele, zaklopte a pusťte se do nich!