kg
mleté maso
(Dvě konzervy vepřového ve vlastní šťávě)
10
ks
feferonka
(Nebo 4 paličky)
0,50
balíček
deko
(Balíček)
Postup přípravy receptu
1
Maso orestujeme na velké pánvi, všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku, přidáme Deko a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakonec směs osolíme, přikořeníme. Plníme do menších skleniček, ihned zavíčkujeme a na 10 min obrátíme dnem vzhůru.
Prosím editorku o opravu v receptu - otestujeme na orestujeme. Kapku jsem se upsala ;-) Děkuji za opravu.
Marie Šindelová
|2. 10. 2009 08:22
Znám tento recept dlouho a také zavařuji.Sice jen 15minut,ale jistota je jistota,když už si s tím člověk dá práci,tak aby to "nevybouchalo".A pak na topinku ještě volské oko,no lahůdka.
Sylva Cherýnová
|2. 10. 2009 08:10
Recept znám, mám téměř totožný, od své maminky, je to výborné!Jen nemůžu uvěřit tomu, že pomazánku autorka nezavařuje.... Je v ní maso a i když je uvařené, musí se sterilovat 2 hod při 100°C nebo jeden den hodinu a druhý den sterilaci zopakovat.
Kristýna Novotná
|1. 10. 2009 17:08
Vytvořeno, ochutnáno a je to skvělé Pro jistotu jsem to sterilovala, kvůli tomu masu, tím se nic nezkazí
Monika Krausova
|17. 2. 2009 23:34
vyborny... ja tio nemlela.. jen zavarila a maso nedavam jen dve hovezi konzervy nakladala jsem to v prosinci a uz je to sezrany)) takze davam 1
Lada Javorkova
|22. 8. 2008 02:42
Moc moc chvalime!! Trochu jsme si recept upravili ohledne mistnich surovin a chutna to az v USA!! Dekujeme, vyborny recept, lepsi nezli z konzervy.
Eliška Mlynářová
|9. 8. 2007 10:22
Tam bude chyba,určitě tam patří orestujeme.
Šárka Tkáčová
|9. 8. 2007 10:04
Heli , nebudeme slovíčkařit , každý pochopí, že je na mysli orestujeme maso .
Anonym
|9. 8. 2007 09:32
Autorka myslí orestujeme...
Helena Cibulková
|9. 8. 2007 08:22
Prosím, jak se testuje maso?
Aneta V.
|21. 9. 2006 12:03
Muzu se zeptat - nemusi se to tedy sterilovat, kdyz je v tom maso??? Nezkazi se to?