Na jemném struhadle nastrouhejte brambory, přidejte vejce, mouku, sůl. Z této masy udělejte kuličky o velikosti švestek, vyválte je ve strouhance a osmažte v oleji nebo tuku. Podávejte s mlékem nebo kyselou smetanou.
2
Toto je recept z běloruské kuchyně.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tatjana Vančurová
|7. 8. 2005 00:44
Pro CYBRYKI brambory musí byt syrové a struhadlo to nejemnější - aby byla taková kašovitá masa a scedit nadbytečné množství šťávy. Ovšem je možné připravit kuličky i z vařených brambor, ale také jidlo bude mít název KAMY. Běloruská kuchyně.
helena Hotovec
|31. 7. 2005 18:00
mám takový pocit, že ty brambory budou vařené a jeví se mi to,že celkový dojem bude asi něco jako krokety
Věra
|29. 7. 2005 11:42
chtěla bych bych vědět zda jsou brambory vařené či syrové a syrové jestli se mají vymačkat popř. by se mohlo doplnit do receptu