Nejprve si připravíme guacamole, které bude přílohou ke cvrčkům. Avokáda rozpůlte, pecky vyjměte a vydlabejte dužninu. Tu v misce rozmačkejte a zalijte limetkovou šťávou. Přidejte jogurt a koření.
Rozehřejte na pánvi máslo a vsypte cvrčky. Asi po dvou minutách přidejte česnek. Dává se později, aby se nespálil a nezhořkl. Nakonec osolte případně opepřete.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
V
|20. 4. 2017 22:22
cvrčky nejdříve hoďte na 30 sekund do vroucí vody, stačí na dně hlubšího kastrolu. Cvrčci pak neskáčou po opánvi a smrt je dle zákona a směrnic humánní. 8-)
V
|20. 4. 2017 22:18
je lepší je předem hodit na 30 sekund do vroucí vody.
ja pracuji v chovu na cvrcky, prodavame je na gastrofesty do restauraci kde jsou to delikatesy.....sama jsem je nikdy neochutnala a ani me to nelaka,ale jedna kolegyne je zobala primo z terarek zaziva:-D :-$
ferdo
|23. 9. 2015 07:13
fuj guacamole
Hanka
|22. 7. 2013 21:52
Cvrčky běžně koupíte ve zverimexu. Pokud nechcete živé, nechte je zmrazit. A "chudáčci" jsou to stejně jako kuřata nebo praátka - vlastně míň. 8-)
Ronnie
|22. 12. 2012 19:16
Mě by taky zajímalo, jak ty cvrčky sehnat ;-) a v jakém stádiu je vsypat do pánve, aby jich tam pár zbylo :-D