Oblíbené sladké potěšení jménem cupcakes existuje v celé řadě variant. Ta borůvková si vás získá nadýchaným těstem, které uvnitř skrývá výbornou ovocnou směs. Borůvkový krém nesmí chybět ani na vršku každého dortíku. Díky němu jsou cupcakes malá umělecká díla lahodící nejen chuti ale i oku.
Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte mléko. Těsto rozdělte do 12 větších košíčků na muffi ny a při 170 °C pečte v troubě 15–20 minut.
Borůvky nasypte do malého kastrolu, přidejte cukr a 100 ml vody. Společně povařte asi 5 minut. Poté prošlehejte škrob se 100 ml studené vody a vlijte k borůvkám. Dál vařte a míchejte, až vznikne hustý krém. Poté nechte zchladnout.
3
Připravte krém: máslo krátce v robotu třete, poté k němu přidejte žervé a moučkový cukr a po několika minutách tření ještě borůvkový rozvar – množství můžete zvýšit, abyste dosáhli kýžené barvy. Krém přendejte do zdobicího sáčku se špičkou a nechte v ledničce krátce zatuhnout.
4
Do upečených a vychladlých korpusů vydlabejte lžičkou prohlubně a naplňte je borůvkovým rozvarem. Cupcakes ozdobte krémem a jedlými květy. Před podáváním dejte vychladit do ledničky.