• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
Napište svůj komentář k receptu

Čumáčkův jarní budíček

autor: hawkey.kj
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čumáčkův jarní budíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřové maso nebo kuřecí, či obojí
    • 400
      g klobása několik druhů
    • 1
      sklenice kysané zelí a sterilované - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžíce staročeské koření lze smíchat se zázvorem - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžíce houbové koření nebo jen mletý kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g špek dobrý
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      lahev pivo plnotčný Budvar a tmavý Kozel - na podlití

Postup přípravy receptu

1
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. Na vyškvařeném špeku zpěníme přiměřené množství usekané cibule (může jí být na objem, co je masa), přidáme klobásky a maso (pokrájené na kostky), osmahneme, okořeníme, můžeme okořenit i špetkou indického kari, osmahneme, stáhneme z plamene, okořeníme přiměřeným množstvím sladké papriky (můžeme přihodit i špetku pálivé) a ihned podlijeme horkou vodou, promícháme, spojíme se zelím, promícháme, zahustíme smetanou a krátce povaříme, příp. můžeme ještě podlít plnotučným Budvarem či tmavým Velkopopovickým Kozlem (můžeme i obojím přiměřeně dle množství a chuti). Necháme odležet do druhého dne, kdy to podáváme s houskovým knedlíkem.
2
Předtím, než se pustíme do vaření, můžeme nakrájená masa nechat chvíli marinovat v dezertním víně nebo dobré staročeské medovině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Jarní duhové závitky

Jarní duhové závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Davy | 12. 11. 2012 18:19

    Zdravím, dneska už je Staročeské koření víc k sehnání, ale je tam spouta soli nebo glutamanu E 621. Tak jsem si zkoušel namíchat Staročeské koření sám, není to špatné, ale to jiné než od Vitany: http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana/korenici-smesi/staroceske-koreni/101/Staroceske-koreni.html nebo od "Davídkovo koření" http://www.davidkovokoreni.cz/eshop.php?kat=smesi&items_id=4&uniqueid=26847847483298604 Takže taková Davyho variace na Staročeské koření...Když jsem se díval na net tak složení Staročeského koření je mnoho variant, takže toto je jen jedna další :-))) Do ingrediencí jsem připsal poměry. Odměrku jsem použil takovou, co mám na kafe - obsah má cca dvě vrchovaté kávové lžičky) tak to berte orientačně :-))) Složení staročeského koření : mletý černý pepř 1/2 odměrky jedlá sůl nic mletá sladká paprika 2,0 mletý bobkový list 1/4 - asi pět lístků majoránka, 2,0 mletý muškátový květ 2,0 mleté nové koření 1/4 - asi 10 kuliček zázvor mletý 1/8 - opatrně !! může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně) takže: 1/8 max. Přidal jsem i granulovaný česnek a mletý kmín o kterých si myslím, že ke staročeské kuchyni rozhodně patří mám čerstvý z trhu je velmi aromaticky tak stačí: kmín mletý 1,0 odměrka graulovaný česnek 1,0 odměrka Třeba to někomu pomůže nebo jiného podnítí k napsání jeho odzkoušených poměrů. Hezký den. :-) D.

  • Karel Karel | 6. 3. 2007 15:25

    Složení staročeského koření : mletý černý pepř, jedlá sůl (max 20%) mletá sladká paprika, mletý bobkový list, majoránka, mletý muškátový květ, mleté nové koření a zázvor a může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně), bohužel přesný poměr neznám, ale pokusím se sehnat k nahlédnutí v nějaké knize o koření a jejich směsí a pak bych to sem napsal přesně. A nebo jestli někdo podobnou kuchařku věnovanou koření má, nebudu proti, když to uveřejní dříve. Takže tato směs se nechá nahradit určitě jinou u vás běžně k dostání podobného složení. Přeji dobrou chuť a slunce v duši.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 15:42

    Pán Karol, prosím vás, čo obsahuje staročeské korenie, u nás som ho nevidela, dá sa nahradiť iným korením ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houbové koření Klobása Kysané zelí Paprika - sladká Pivo Smetana Špek Staročeské koření Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

66
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
45
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact