• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
Napište svůj komentář k receptu

Čumáčkův jarní budíček

autor: hawkey.kj
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čumáčkův jarní budíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřové maso nebo kuřecí, či obojí
    • 400
      g klobása několik druhů
    • 1
      sklenice kysané zelí a sterilované - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžíce staročeské koření lze smíchat se zázvorem - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžíce houbové koření nebo jen mletý kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g špek dobrý
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      lahev pivo plnotčný Budvar a tmavý Kozel - na podlití

Postup přípravy receptu

1
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. Na vyškvařeném špeku zpěníme přiměřené množství usekané cibule (může jí být na objem, co je masa), přidáme klobásky a maso (pokrájené na kostky), osmahneme, okořeníme, můžeme okořenit i špetkou indického kari, osmahneme, stáhneme z plamene, okořeníme přiměřeným množstvím sladké papriky (můžeme přihodit i špetku pálivé) a ihned podlijeme horkou vodou, promícháme, spojíme se zelím, promícháme, zahustíme smetanou a krátce povaříme, příp. můžeme ještě podlít plnotučným Budvarem či tmavým Velkopopovickým Kozlem (můžeme i obojím přiměřeně dle množství a chuti). Necháme odležet do druhého dne, kdy to podáváme s houskovým knedlíkem.
2
Předtím, než se pustíme do vaření, můžeme nakrájená masa nechat chvíli marinovat v dezertním víně nebo dobré staročeské medovině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Jarní polévka

Jarní polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Davy | 12. 11. 2012 18:19

    Zdravím, dneska už je Staročeské koření víc k sehnání, ale je tam spouta soli nebo glutamanu E 621. Tak jsem si zkoušel namíchat Staročeské koření sám, není to špatné, ale to jiné než od Vitany: http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana/korenici-smesi/staroceske-koreni/101/Staroceske-koreni.html nebo od "Davídkovo koření" http://www.davidkovokoreni.cz/eshop.php?kat=smesi&items_id=4&uniqueid=26847847483298604 Takže taková Davyho variace na Staročeské koření...Když jsem se díval na net tak složení Staročeského koření je mnoho variant, takže toto je jen jedna další :-))) Do ingrediencí jsem připsal poměry. Odměrku jsem použil takovou, co mám na kafe - obsah má cca dvě vrchovaté kávové lžičky) tak to berte orientačně :-))) Složení staročeského koření : mletý černý pepř 1/2 odměrky jedlá sůl nic mletá sladká paprika 2,0 mletý bobkový list 1/4 - asi pět lístků majoránka, 2,0 mletý muškátový květ 2,0 mleté nové koření 1/4 - asi 10 kuliček zázvor mletý 1/8 - opatrně !! může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně) takže: 1/8 max. Přidal jsem i granulovaný česnek a mletý kmín o kterých si myslím, že ke staročeské kuchyni rozhodně patří mám čerstvý z trhu je velmi aromaticky tak stačí: kmín mletý 1,0 odměrka graulovaný česnek 1,0 odměrka Třeba to někomu pomůže nebo jiného podnítí k napsání jeho odzkoušených poměrů. Hezký den. :-) D.

  • Karel Karel | 6. 3. 2007 15:25

    Složení staročeského koření : mletý černý pepř, jedlá sůl (max 20%) mletá sladká paprika, mletý bobkový list, majoránka, mletý muškátový květ, mleté nové koření a zázvor a může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně), bohužel přesný poměr neznám, ale pokusím se sehnat k nahlédnutí v nějaké knize o koření a jejich směsí a pak bych to sem napsal přesně. A nebo jestli někdo podobnou kuchařku věnovanou koření má, nebudu proti, když to uveřejní dříve. Takže tato směs se nechá nahradit určitě jinou u vás běžně k dostání podobného složení. Přeji dobrou chuť a slunce v duši.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 15:42

    Pán Karol, prosím vás, čo obsahuje staročeské korenie, u nás som ho nevidela, dá sa nahradiť iným korením ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houbové koření Klobása Kysané zelí Paprika - sladká Pivo Smetana Špek Staročeské koření Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

19
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
17
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
14
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
13
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact