• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
Napište svůj komentář k receptu

Čumáčkův jarní budíček

autor: hawkey.kj
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čumáčkův jarní budíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřové maso nebo kuřecí, či obojí
    • 400
      g klobása několik druhů
    • 1
      sklenice kysané zelí a sterilované - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžíce staročeské koření lze smíchat se zázvorem - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžíce houbové koření nebo jen mletý kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g špek dobrý
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      lahev pivo plnotčný Budvar a tmavý Kozel - na podlití

Postup přípravy receptu

1
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. Na vyškvařeném špeku zpěníme přiměřené množství usekané cibule (může jí být na objem, co je masa), přidáme klobásky a maso (pokrájené na kostky), osmahneme, okořeníme, můžeme okořenit i špetkou indického kari, osmahneme, stáhneme z plamene, okořeníme přiměřeným množstvím sladké papriky (můžeme přihodit i špetku pálivé) a ihned podlijeme horkou vodou, promícháme, spojíme se zelím, promícháme, zahustíme smetanou a krátce povaříme, příp. můžeme ještě podlít plnotučným Budvarem či tmavým Velkopopovickým Kozlem (můžeme i obojím přiměřeně dle množství a chuti). Necháme odležet do druhého dne, kdy to podáváme s houskovým knedlíkem.
2
Předtím, než se pustíme do vaření, můžeme nakrájená masa nechat chvíli marinovat v dezertním víně nebo dobré staročeské medovině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Jarní polévka

Jarní polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Davy | 12. 11. 2012 18:19

    Zdravím, dneska už je Staročeské koření víc k sehnání, ale je tam spouta soli nebo glutamanu E 621. Tak jsem si zkoušel namíchat Staročeské koření sám, není to špatné, ale to jiné než od Vitany: http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana/korenici-smesi/staroceske-koreni/101/Staroceske-koreni.html nebo od "Davídkovo koření" http://www.davidkovokoreni.cz/eshop.php?kat=smesi&items_id=4&uniqueid=26847847483298604 Takže taková Davyho variace na Staročeské koření...Když jsem se díval na net tak složení Staročeského koření je mnoho variant, takže toto je jen jedna další :-))) Do ingrediencí jsem připsal poměry. Odměrku jsem použil takovou, co mám na kafe - obsah má cca dvě vrchovaté kávové lžičky) tak to berte orientačně :-))) Složení staročeského koření : mletý černý pepř 1/2 odměrky jedlá sůl nic mletá sladká paprika 2,0 mletý bobkový list 1/4 - asi pět lístků majoránka, 2,0 mletý muškátový květ 2,0 mleté nové koření 1/4 - asi 10 kuliček zázvor mletý 1/8 - opatrně !! může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně) takže: 1/8 max. Přidal jsem i granulovaný česnek a mletý kmín o kterých si myslím, že ke staročeské kuchyni rozhodně patří mám čerstvý z trhu je velmi aromaticky tak stačí: kmín mletý 1,0 odměrka graulovaný česnek 1,0 odměrka Třeba to někomu pomůže nebo jiného podnítí k napsání jeho odzkoušených poměrů. Hezký den. :-) D.

  • Karel Karel | 6. 3. 2007 15:25

    Složení staročeského koření : mletý černý pepř, jedlá sůl (max 20%) mletá sladká paprika, mletý bobkový list, majoránka, mletý muškátový květ, mleté nové koření a zázvor a může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně), bohužel přesný poměr neznám, ale pokusím se sehnat k nahlédnutí v nějaké knize o koření a jejich směsí a pak bych to sem napsal přesně. A nebo jestli někdo podobnou kuchařku věnovanou koření má, nebudu proti, když to uveřejní dříve. Takže tato směs se nechá nahradit určitě jinou u vás běžně k dostání podobného složení. Přeji dobrou chuť a slunce v duši.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 15:42

    Pán Karol, prosím vás, čo obsahuje staročeské korenie, u nás som ho nevidela, dá sa nahradiť iným korením ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houbové koření Klobása Kysané zelí Paprika - sladká Pivo Smetana Špek Staročeské koření Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

205
Výborný dresing
Výborný dresing
82
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
62
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
57
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact