• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cukroví z vína
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z vína

autor: Sofiee
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z vína
Cukroví z vína
Cukroví z vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 7
      lžíce bílé víno
    • 1
      miska moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě moučkového cukru smícháme dohromady. Je lepší nechat těsto odležet po dobu 12 - ti hodin. Další den vyválet a vykrájet. Doporučuji kolečka, protože cukroví v troubě nabyde a bude křehké.
2
Pečeme v troubě při 160-170° po dobu asi 15-ti minut. Cukroví se lehce nafoukne. Pečeme do zlatova.
3
Ihned po vyndání obalit v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 17. 12. 2016 22:29

    Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)

  • Zuzi | 17. 12. 2016 22:29

    Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 12. 2014 13:51

    ...souhlasím ;-)

  • v.roxy@seznam.cz | 11. 12. 2014 11:26

    Také letos pěču již třetí vánoce a jsou opravdu výborné,křehoučké vždy se po nich zapráší.Navíc žádné složité patlání :-) :-D

  • Mirka | 9. 12. 2014 15:17

    Může být místo bílého vína červené? :-\

  • Ivča | 7. 12. 2014 06:59

    Zajímavý je že ani jeden z receptů s bílým vínem není ten co znám , a na všech je, obalujte v cukru, přitom je celkem logické potírat vínovou polevou, 20 dkg cukru, bílé víno, Taky recept na těsto je trrochu jiný než uvádí uvedené recepty : 20 dkg hladké mouky, 2 lžíce vína, 10 dkg cukru, vanil. cukr, lžička kyypř. pr., 1 vejce, 10dkg tuku, 3 dkg strrouhané čokolády.

  • viktorie vaníčková | 23. 11. 2014 18:11

    Dnes sem to chutnala jak se mi to povedlo a bylo to lahodné mňam jo opravdu dobré recepty máte

  • potkanice | 1. 12. 2013 22:11

    Toto cukroví dělám už třetím rokem a ještě nikdy nezklamalo ;-)

  • MJG | 9. 1. 2012 11:39

    Vyborne, delala jsem na vanoce, je to jednoduche a dobre.

  • Isirian | 18. 12. 2011 10:58

    Všechno je to v tom receptu napsané :-D

  • verkalan | 8. 12. 2011 21:35

    Dělám je každý rok a jsou výborné Věrka

  • Ája | 6. 12. 2011 20:02

    Ahoj, peču letos poprvé a tento recept mě zaujal, tak jsem to zkusila.... A výsledek? Cukroví je prostě boží!!!!! Nikdy bych nevěřila, že něco tak ohromně jednoduchého, že to zvládnu i já!! ;-) může být tak dobré! Moc děkuji za báječný recept!

  • Petra | 20. 2. 2011 18:01

    Ahoj, nevadí když dám víno s jemnými bublinkami? Nemám doma jiné víno, než Tokaj. Díky

  • Sofiee
    Sofiee | 7. 12. 2010 15:33

    Opraveno. Omlouvám se, ale toto byl můj první, sem zadávaný recept. Chybička se vloudí.

  • Tereza T
    Tereza T | 7. 12. 2010 13:23

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 20:55

    Zařazení-maso :-(

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 20:54

    Miska cukru je docela široký pojem :-\, a do těsta nebo na obalení :-\ .Znám vínové pracničky a tam se dává cukr i do těsta... .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Hera Hladká mouka Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

103
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
78
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
46
Čertovský mls
Čertovský mls
44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukroví s celým mákem
Cukroví s celým mákem
Cupcakes
Cupcakes
CUPCAKES
CUPCAKES
Cupcakes s borůvkovým srdcem
Cupcakes s borůvkovým srdcem
  • Recepty.cz
  • Cukroví z vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact