Všechny ingredience kromě moučkového cukru smícháme dohromady. Je lepší nechat těsto odležet po dobu 12 - ti hodin. Další den vyválet a vykrájet. Doporučuji kolečka, protože cukroví v troubě nabyde a bude křehké.
2
Pečeme v troubě při 160-170° po dobu asi 15-ti minut. Cukroví se lehce nafoukne. Pečeme do zlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzi
|17. 12. 2016 22:29
Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)
Zuzi
|17. 12. 2016 22:29
Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)
Také letos pěču již třetí vánoce a jsou opravdu výborné,křehoučké vždy se po nich zapráší.Navíc žádné složité patlání :-) :-D
Mirka
|9. 12. 2014 15:17
Může být místo bílého vína červené?
:-\
Ivča
|7. 12. 2014 06:59
Zajímavý je že ani jeden z receptů s bílým vínem není ten co znám , a na všech je, obalujte v cukru, přitom je celkem logické potírat vínovou polevou, 20 dkg cukru, bílé víno, Taky recept na těsto je trrochu jiný než uvádí uvedené recepty : 20 dkg hladké mouky, 2 lžíce vína, 10 dkg cukru, vanil. cukr, lžička kyypř. pr., 1 vejce, 10dkg tuku, 3 dkg strrouhané čokolády.
Ahoj, peču letos poprvé a tento recept mě zaujal, tak jsem to zkusila.... A výsledek? Cukroví je prostě boží!!!!! Nikdy bych nevěřila, že něco tak ohromně jednoduchého, že to zvládnu i já!! ;-) může být tak dobré! Moc děkuji za báječný recept!
Petra
|20. 2. 2011 18:01
Ahoj, nevadí když dám víno s jemnými bublinkami? Nemám doma jiné víno, než Tokaj.
Díky