• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cukroví z vína
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z vína

autor: Sofiee
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z vína
Cukroví z vína
Cukroví z vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 7
      lžíce bílé víno
    • 1
      miska moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě moučkového cukru smícháme dohromady. Je lepší nechat těsto odležet po dobu 12 - ti hodin. Další den vyválet a vykrájet. Doporučuji kolečka, protože cukroví v troubě nabyde a bude křehké.
2
Pečeme v troubě při 160-170° po dobu asi 15-ti minut. Cukroví se lehce nafoukne. Pečeme do zlatova.
3
Ihned po vyndání obalit v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 17. 12. 2016 22:29

    Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)

  • Zuzi | 17. 12. 2016 22:29

    Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 12. 2014 13:51

    ...souhlasím ;-)

  • v.roxy@seznam.cz | 11. 12. 2014 11:26

    Také letos pěču již třetí vánoce a jsou opravdu výborné,křehoučké vždy se po nich zapráší.Navíc žádné složité patlání :-) :-D

  • Mirka | 9. 12. 2014 15:17

    Může být místo bílého vína červené? :-\

  • Ivča | 7. 12. 2014 06:59

    Zajímavý je že ani jeden z receptů s bílým vínem není ten co znám , a na všech je, obalujte v cukru, přitom je celkem logické potírat vínovou polevou, 20 dkg cukru, bílé víno, Taky recept na těsto je trrochu jiný než uvádí uvedené recepty : 20 dkg hladké mouky, 2 lžíce vína, 10 dkg cukru, vanil. cukr, lžička kyypř. pr., 1 vejce, 10dkg tuku, 3 dkg strrouhané čokolády.

  • viktorie vaníčková | 23. 11. 2014 18:11

    Dnes sem to chutnala jak se mi to povedlo a bylo to lahodné mňam jo opravdu dobré recepty máte

  • potkanice | 1. 12. 2013 22:11

    Toto cukroví dělám už třetím rokem a ještě nikdy nezklamalo ;-)

  • MJG | 9. 1. 2012 11:39

    Vyborne, delala jsem na vanoce, je to jednoduche a dobre.

  • Isirian | 18. 12. 2011 10:58

    Všechno je to v tom receptu napsané :-D

  • verkalan | 8. 12. 2011 21:35

    Dělám je každý rok a jsou výborné Věrka

  • Ája | 6. 12. 2011 20:02

    Ahoj, peču letos poprvé a tento recept mě zaujal, tak jsem to zkusila.... A výsledek? Cukroví je prostě boží!!!!! Nikdy bych nevěřila, že něco tak ohromně jednoduchého, že to zvládnu i já!! ;-) může být tak dobré! Moc děkuji za báječný recept!

  • Petra | 20. 2. 2011 18:01

    Ahoj, nevadí když dám víno s jemnými bublinkami? Nemám doma jiné víno, než Tokaj. Díky

  • Sofiee
    Sofiee | 7. 12. 2010 15:33

    Opraveno. Omlouvám se, ale toto byl můj první, sem zadávaný recept. Chybička se vloudí.

  • Tereza T
    Tereza T | 7. 12. 2010 13:23

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 20:55

    Zařazení-maso :-(

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 20:54

    Miska cukru je docela široký pojem :-\, a do těsta nebo na obalení :-\ .Znám vínové pracničky a tam se dává cukr i do těsta... .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Hera Hladká mouka Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

192
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
131
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
122
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
106
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
98
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukroví s celým mákem
Cukroví s celým mákem
Cupcakes
Cupcakes
CUPCAKES
CUPCAKES
Cupcakes s borůvkovým srdcem
Cupcakes s borůvkovým srdcem
  • Recepty.cz
  • Cukroví z vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact