Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)
Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)
Také letos pěču již třetí vánoce a jsou opravdu výborné,křehoučké vždy se po nich zapráší.Navíc žádné složité patlání :-) :-D
Může být místo bílého vína červené? :-\
Zajímavý je že ani jeden z receptů s bílým vínem není ten co znám , a na všech je, obalujte v cukru, přitom je celkem logické potírat vínovou polevou, 20 dkg cukru, bílé víno, Taky recept na těsto je trrochu jiný než uvádí uvedené recepty : 20 dkg hladké mouky, 2 lžíce vína, 10 dkg cukru, vanil. cukr, lžička kyypř. pr., 1 vejce, 10dkg tuku, 3 dkg strrouhané čokolády.
Dnes sem to chutnala jak se mi to povedlo a bylo to lahodné mňam jo opravdu dobré recepty máte
Ahoj, peču letos poprvé a tento recept mě zaujal, tak jsem to zkusila.... A výsledek? Cukroví je prostě boží!!!!! Nikdy bych nevěřila, že něco tak ohromně jednoduchého, že to zvládnu i já!! ;-) může být tak dobré! Moc děkuji za báječný recept!
Ahoj, nevadí když dám víno s jemnými bublinkami? Nemám doma jiné víno, než Tokaj. Díky
Opraveno. Omlouvám se, ale toto byl můj první, sem zadávaný recept. Chybička se vloudí.
Miska cukru je docela široký pojem :-\, a do těsta nebo na obalení :-\ .Znám vínové pracničky a tam se dává cukr i do těsta... .