Výborné , nevykrajuji kolečka, ale na plechu rádýlkem nakrájím. Je to hned a po upečení je rozeberu.
Tak jsem ho konečně v sobotu upekla. Těsto jsem nakonec dělala přesně podle pana Brusáka, i s tím taveňákem a bylo výýýborný. Dávám zaslouženou jedničku.
Děkuju za bezva recept. Dělala jsem o víkendu pro návštěvu, chválili, moc jim to chutnalo a rodině taky. Sůl jsem nedávala a dělala jsem dávku z 15 dkg mouky a tomu jsem přizpůsobila i gramáž ostatních surovin. Vykrajovala jsem větší oválky a měla jsem jich cca 55 ks. Lepší je vyšší těsto, líp to vypadá. Na Silvestra budu určitě dělat znovu. Skvělé! dávám 1.
Dávám sýr Apetito ale může být i Lipno nebo jakýkoliv bez výrazné chuti.Už jsem také měl i jen Nivou ale chybí tomu ta jemnost,pak už to asi není styl cukroví ale doplněk k pikantním omáčkám atd. Ale proč ne dal jsem to jsem pro inspiraci.
Bylo to šileně slané. Už když jsem dělala těsto, váhala jsem, zda už tak slané sýry dosolovat. No, měla jsem dát na svou intuici a nedat. A mimochodem: jedná se o VLAŠSKÉ ořechy, ne vlažské...
Bylo to šileně slané. Už když jsem dělala těsto, váhala jsem, zda už tak slané sýry dosolovat. No, měla jsem dát na svou intuici a nedat. A mimochodem: jedná se o VLAŠSKÉ ořechy, ne vlažské...
Děkuji, paní Zdeno, zkusím to podle Vás jen s Nivou, tu my můžem. Můj muž miluje jednohubky s nivou a ořechem navrch, tak si myslím, že tohle by ho taky potěšilo:-)) Jinak malá odbočka - kdysi jsem někde četla výraz pro slané cukroví - "slanoví" :-)))
Hmm... vypadá to fakt lákavě a hlavně může i diabetik. Jen tou solí bych moc neplýtvala... sýry bývají dost slané :) ale určitě vyzkoušíme.
Recept mám stejný,p.Jarko já používám dvě kostky z balení sýra typu Apetito(jsou tam tři,tak to bude sto gramů).Jinak peču na peč.papíře,pečivo je relativně mastné.Je to vynikající,mám také recept,kde na plát křehkého těsta se dává nivová náplň a pak se krájí kolečka.
Paní Jarko, já dělávám něco podobného je to tady uvedeno pod názvem "Sýrové pečivo" a sýra má být stejné množství jako mouky a tuku, v tomto případě tedy 200gramů.Tak bych dala asi 50 gramů tavené ho sýra a 150 gramů nivy. Ale já osobně dávám jen nivu, pečivo je pikantnější.
Pane Brusáku, kostkami taveného sýru myslíte sýr typu Lipno? Zajímala by mne gramáž toho sýra, recept vypadá velmi lákavě.
Peču je ve středně horké troubě,můžete je dávat blíže k sobě,nenabydou do stran ale do výšky.
A co děláme děláme jiného s těstem,které dáme na plech?Možná by ale autor mohl doplnit jak dlouho a na kolik stupňů...
V receptu je mouka, tak předpokládám, že se to peče.
A peče se nebo jak?