• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cukroví z Nivy
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z Nivy

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z Nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks tavený sýr
    • 150
      g sýr niva
    • sezamová semínka
    • 1
      ks žloutek s trochou oleje
    • vlašské ořechy
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme změknout a utřeme do hladka z taveným sýrem, solí a strouhanou Nivou. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.
2
V ledničce necháme hodinu odpočinout (můžeme přes noc).
3
Pak vyválíme asi na 1/2 cm těsto.
4
Vykrajujeme kolečka - oválky a klademe na plech.
5
Potřeme je žloutkem s trochou oleje, zdobíme sezamovým semínkem a doprostřed dáme 1/4 vlašského ořechu.
6
Výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadná pomazánka z nivy

Snadná pomazánka z nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barvička | 16. 2. 2011 09:47

    Výborné , nevykrajuji kolečka, ale na plechu rádýlkem nakrájím. Je to hned a po upečení je rozeberu.

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 07:15

    Tak jsem ho konečně v sobotu upekla. Těsto jsem nakonec dělala přesně podle pana Brusáka, i s tím taveňákem a bylo výýýborný. Dávám zaslouženou jedničku.

  • Jana Vencková | 17. 12. 2007 16:20

    Děkuju za bezva recept. Dělala jsem o víkendu pro návštěvu, chválili, moc jim to chutnalo a rodině taky. Sůl jsem nedávala a dělala jsem dávku z 15 dkg mouky a tomu jsem přizpůsobila i gramáž ostatních surovin. Vykrajovala jsem větší oválky a měla jsem jich cca 55 ks. Lepší je vyšší těsto, líp to vypadá. Na Silvestra budu určitě dělat znovu. Skvělé! dávám 1.

  • František Brusák | 30. 11. 2007 21:48

    Dávám sýr Apetito ale může být i Lipno nebo jakýkoliv bez výrazné chuti.Už jsem také měl i jen Nivou ale chybí tomu ta jemnost,pak už to asi není styl cukroví ale doplněk k pikantním omáčkám atd. Ale proč ne dal jsem to jsem pro inspiraci.

  • Marcela Marková | 30. 11. 2007 12:50

    Bylo to šileně slané. Už když jsem dělala těsto, váhala jsem, zda už tak slané sýry dosolovat. No, měla jsem dát na svou intuici a nedat. A mimochodem: jedná se o VLAŠSKÉ ořechy, ne vlažské...

  • Ma | 30. 11. 2007 12:49

    Bylo to šileně slané. Už když jsem dělala těsto, váhala jsem, zda už tak slané sýry dosolovat. No, měla jsem dát na svou intuici a nedat. A mimochodem: jedná se o VLAŠSKÉ ořechy, ne vlažské...

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 11:27

    Děkuji, paní Zdeno, zkusím to podle Vás jen s Nivou, tu my můžem. Můj muž miluje jednohubky s nivou a ořechem navrch, tak si myslím, že tohle by ho taky potěšilo:-)) Jinak malá odbočka - kdysi jsem někde četla výraz pro slané cukroví - "slanoví" :-)))

  • Marie Pospíšilová | 30. 11. 2007 10:01

    Hmm... vypadá to fakt lákavě a hlavně může i diabetik. Jen tou solí bych moc neplýtvala... sýry bývají dost slané :) ale určitě vyzkoušíme.

  • Lusinda | 30. 11. 2007 09:16

    Recept mám stejný,p.Jarko já používám dvě kostky z balení sýra typu Apetito(jsou tam tři,tak to bude sto gramů).Jinak peču na peč.papíře,pečivo je relativně mastné.Je to vynikající,mám také recept,kde na plát křehkého těsta se dává nivová náplň a pak se krájí kolečka.

  • Zdena z JM | 30. 11. 2007 08:00

    Paní Jarko, já dělávám něco podobného je to tady uvedeno pod názvem "Sýrové pečivo" a sýra má být stejné množství jako mouky a tuku, v tomto případě tedy 200gramů.Tak bych dala asi 50 gramů tavené ho sýra a 150 gramů nivy. Ale já osobně dávám jen nivu, pečivo je pikantnější.

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 07:48

    Pane Brusáku, kostkami taveného sýru myslíte sýr typu Lipno? Zajímala by mne gramáž toho sýra, recept vypadá velmi lákavě.

  • František Brusák | 29. 11. 2007 21:44

    Peču je ve středně horké troubě,můžete je dávat blíže k sobě,nenabydou do stran ale do výšky.

  • Lusinda | 29. 11. 2007 14:56

    A co děláme děláme jiného s těstem,které dáme na plech?Možná by ale autor mohl doplnit jak dlouho a na kolik stupňů...

  • Zdeňka ze Z | 29. 11. 2007 14:53

    V receptu je mouka, tak předpokládám, že se to peče.

  • Anonym | 29. 11. 2007 13:37

    A peče se nebo jak?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Výjimečný den Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Sezamová semínka Sůl Sýr Niva Tavený sýr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Černé trubičky

Černé trubičky

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

177
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
90
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
87
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
64
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
63
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Cukroví z Nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact