• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cukroví z Nivy
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z Nivy

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z Nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks tavený sýr
    • 150
      g sýr niva
    • sezamová semínka
    • 1
      ks žloutek s trochou oleje
    • vlašské ořechy
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme změknout a utřeme do hladka z taveným sýrem, solí a strouhanou Nivou. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.
2
V ledničce necháme hodinu odpočinout (můžeme přes noc).
3
Pak vyválíme asi na 1/2 cm těsto.
4
Vykrajujeme kolečka - oválky a klademe na plech.
5
Potřeme je žloutkem s trochou oleje, zdobíme sezamovým semínkem a doprostřed dáme 1/4 vlašského ořechu.
6
Výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadná pomazánka z nivy

Snadná pomazánka z nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Polévka z Nivy

Polévka z Nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barvička | 16. 2. 2011 09:47

    Výborné , nevykrajuji kolečka, ale na plechu rádýlkem nakrájím. Je to hned a po upečení je rozeberu.

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 07:15

    Tak jsem ho konečně v sobotu upekla. Těsto jsem nakonec dělala přesně podle pana Brusáka, i s tím taveňákem a bylo výýýborný. Dávám zaslouženou jedničku.

  • Jana Vencková | 17. 12. 2007 16:20

    Děkuju za bezva recept. Dělala jsem o víkendu pro návštěvu, chválili, moc jim to chutnalo a rodině taky. Sůl jsem nedávala a dělala jsem dávku z 15 dkg mouky a tomu jsem přizpůsobila i gramáž ostatních surovin. Vykrajovala jsem větší oválky a měla jsem jich cca 55 ks. Lepší je vyšší těsto, líp to vypadá. Na Silvestra budu určitě dělat znovu. Skvělé! dávám 1.

  • František Brusák | 30. 11. 2007 21:48

    Dávám sýr Apetito ale může být i Lipno nebo jakýkoliv bez výrazné chuti.Už jsem také měl i jen Nivou ale chybí tomu ta jemnost,pak už to asi není styl cukroví ale doplněk k pikantním omáčkám atd. Ale proč ne dal jsem to jsem pro inspiraci.

  • Marcela Marková | 30. 11. 2007 12:50

    Bylo to šileně slané. Už když jsem dělala těsto, váhala jsem, zda už tak slané sýry dosolovat. No, měla jsem dát na svou intuici a nedat. A mimochodem: jedná se o VLAŠSKÉ ořechy, ne vlažské...

  • Ma | 30. 11. 2007 12:49

    Bylo to šileně slané. Už když jsem dělala těsto, váhala jsem, zda už tak slané sýry dosolovat. No, měla jsem dát na svou intuici a nedat. A mimochodem: jedná se o VLAŠSKÉ ořechy, ne vlažské...

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 11:27

    Děkuji, paní Zdeno, zkusím to podle Vás jen s Nivou, tu my můžem. Můj muž miluje jednohubky s nivou a ořechem navrch, tak si myslím, že tohle by ho taky potěšilo:-)) Jinak malá odbočka - kdysi jsem někde četla výraz pro slané cukroví - "slanoví" :-)))

  • Marie Pospíšilová | 30. 11. 2007 10:01

    Hmm... vypadá to fakt lákavě a hlavně může i diabetik. Jen tou solí bych moc neplýtvala... sýry bývají dost slané :) ale určitě vyzkoušíme.

  • Lusinda | 30. 11. 2007 09:16

    Recept mám stejný,p.Jarko já používám dvě kostky z balení sýra typu Apetito(jsou tam tři,tak to bude sto gramů).Jinak peču na peč.papíře,pečivo je relativně mastné.Je to vynikající,mám také recept,kde na plát křehkého těsta se dává nivová náplň a pak se krájí kolečka.

  • Zdena z JM | 30. 11. 2007 08:00

    Paní Jarko, já dělávám něco podobného je to tady uvedeno pod názvem "Sýrové pečivo" a sýra má být stejné množství jako mouky a tuku, v tomto případě tedy 200gramů.Tak bych dala asi 50 gramů tavené ho sýra a 150 gramů nivy. Ale já osobně dávám jen nivu, pečivo je pikantnější.

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 07:48

    Pane Brusáku, kostkami taveného sýru myslíte sýr typu Lipno? Zajímala by mne gramáž toho sýra, recept vypadá velmi lákavě.

  • František Brusák | 29. 11. 2007 21:44

    Peču je ve středně horké troubě,můžete je dávat blíže k sobě,nenabydou do stran ale do výšky.

  • Lusinda | 29. 11. 2007 14:56

    A co děláme děláme jiného s těstem,které dáme na plech?Možná by ale autor mohl doplnit jak dlouho a na kolik stupňů...

  • Zdeňka ze Z | 29. 11. 2007 14:53

    V receptu je mouka, tak předpokládám, že se to peče.

  • Anonym | 29. 11. 2007 13:37

    A peče se nebo jak?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Výjimečný den Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Sezamová semínka Sůl Sýr Niva Tavený sýr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

125
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou…
34
Melounový salát s fetou
Melounový salát s fetou
34
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
31
Negroni
Negroni
28
Čočkový salát s treskou
Čočkový salát s treskou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Dara Rolins měla obří show: Polibky Nedvěda, ale i pláč na pódiu

Dara Rolins měla obří show: Polibky Nedvěda, ale i pláč na pódiu

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Cukroví z Nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact