Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečící plech a dáme péci. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
2
Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme do poloviny do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Laděna S
|17. 12. 2010 12:12
Neví někdo jestli musím vymazávat a vysypávat formičky než do nich dám těsto?
Díky
Jana Wernischova
|20. 11. 2008 16:34
Já na pečení raději používám Heru než máslo, ale do náplní jsem doposud dávala máslo - ne kvůli chuti, ale kvůli tomu, že Hera je dříve měkká a když je pak cukroví na míse v teple....ALE DOTAZ: mám staré formičky, mám je na tohle cukroví vymazávat a vysypávat nebo nemusím?
Iveta Janatová
|20. 11. 2008 08:33
Taky používám Heru do krému jsem s ní spokojená.
Jana Remková
|15. 11. 2008 18:35
venyss já Heru používám na krémy pořád a nepozná to ani kamarádka, která zásadně používá máslo.
Tereza J.
|15. 11. 2008 18:20
Heru do krému kľudne môžete dať, ale do polievky vo forme zápražky nie je určená, tam sa nehodí.
venyss venyss
|15. 11. 2008 17:39
Musím říct, že to vypadá pěkně,tedy podle toho,jak si to představuji.Jen mi nesedí ta Hera do krému. Nemám s tím sice osobní zkušenost,ale jednou jsem měla Heru jako jíšku v polívce a nikdy víc:-(