• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cukroví z formiček
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z formiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z formiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g hera
    • 420
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň:
    • 100
      g hera
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 50
      ml mléko
    • 60
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžička rumové aroma
  • Dohotovení:
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 100
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečící plech a dáme péci. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
2
Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme do poloviny do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)

Mini Cheesecaky (3 varianty do…

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Laděna S | 17. 12. 2010 12:12

    Neví někdo jestli musím vymazávat a vysypávat formičky než do nich dám těsto? Díky

  • Jana Wernischova | 20. 11. 2008 16:34

    Já na pečení raději používám Heru než máslo, ale do náplní jsem doposud dávala máslo - ne kvůli chuti, ale kvůli tomu, že Hera je dříve měkká a když je pak cukroví na míse v teple....ALE DOTAZ: mám staré formičky, mám je na tohle cukroví vymazávat a vysypávat nebo nemusím?

  • Iveta Janatová | 20. 11. 2008 08:33

    Taky používám Heru do krému jsem s ní spokojená.

  • Jana Remková | 15. 11. 2008 18:35

    venyss já Heru používám na krémy pořád a nepozná to ani kamarádka, která zásadně používá máslo.

  • Tereza J. | 15. 11. 2008 18:20

    Heru do krému kľudne môžete dať, ale do polievky vo forme zápražky nie je určená, tam sa nehodí.

  • venyss venyss | 15. 11. 2008 17:39

    Musím říct, že to vypadá pěkně,tedy podle toho,jak si to představuji.Jen mi nesedí ta Hera do krému. Nemám s tím sice osobní zkušenost,ale jednou jsem měla Heru jako jíšku v polívce a nikdy víc:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoládová poleva Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Rumové aroma Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Muffinky

Muffinky

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
25
French toast
French toast
20
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
19
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
18
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Cukroví z formiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact