• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cukroví z bílého máku
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z bílého máku

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z bílého máku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 150
      g mák mletý bílí
    • 1
      lžíce skořice
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • tuk se sádlem (nebo 250 g máslo + sádlo (více)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny dohromady a propracujeme. Necháme odpočinout. Plníme do formiček a pečeme. Je to už hodně starý recept, nevím, jestli existuje ještě nějaký tuk se sádlem.
2
My ho nahrazujeme tak, že dáme 250 g másla a sádla dohromady s tím, že sádla je víc. Dohromady je tuku 300 g. Ale je to rozdělení jen od oka. Zkoušeli jsme toto cukroví s modrým mákem nebo s ořechy, není to ono, nejlepší je opravdu s bílým mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Vinné cukroví

Vinné cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mili | 14. 12. 2016 15:41

    Já mám bílý mák z Agry v Novém Bydžově

  • majda | 14. 11. 2013 12:52

    konečně jsem mák bílý sehnala ale receptu moc není napište někdo já žádný neznám. O:-) :-*

  • Ivana Samcová | 30. 11. 2009 05:29

    Paní Mileno, nemohla by jste napsat ten recept na řezy z bílého máku? Díky. Ivana

  • Milena Hlavínová | 29. 11. 2009 16:28

    Pamatuji si na řezy z bílého máku, které pekla maminka, ale bohužel já bílý mák taky již dlouho nemohu sehnat. Řezy byly výborné

  • Eva Hromádka | 19. 11. 2009 19:38

    Taky děkuji za objasnění. Musím ho vyzkoušet.

  • Jarka O. | 19. 11. 2009 08:02

    Ivuš, díky za info, jdu hledat kontakt. Bílý mák mívala tchýně od nějaké známé, používala ho místo ořechů, byl super.

  • Ivana Samcová | 19. 11. 2009 05:43

    Pěstuje ho Zemědělská a.s. Krucemburk (okres Havlíčkův Brod). Prodávají ho i lidem, možná i posílají poštou. Loni jsme měli na rozbory v práci i růžový, ten jsem ale viděla poprvé. Bílý mák je mastnější a má, jak píše Terezka, ořechovou chuť. Já ho mám moc ráda. U nás ho dávají i do svatebních koláčků.

  • František Brusák | 18. 11. 2009 21:36

    Ten tuk se jmenoval VISA,Už se opravdu nedělá.Ale co kde sehnat bílý mák? V roce 2002 ho tu někdo nabízel.Vím že se používal jako náhrada za ořechy hlavně ve válce.Dnes ho používají do cukroví lidé kteří mají na ořechy alergii.

  • Tereza J. | 18. 11. 2009 20:54

    Biely mak existuje, pestuje sa už dávno, ja ho používam okolo 40 rokov, len ho v poslednej dobe mám problém pozháňať. Je výboný , chuťou sa podobá orechom.

  • Eva Hromádka | 18. 11. 2009 20:50

    Asi jsem teda neznalec, ale že existuje nějaký bílý mák slyším poprvé....?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mák mletý Máslo Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
21
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …
18
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
18
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Cukroví z bílého máku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact