• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cukrářská vánočka (mazanec)
Napište svůj komentář k receptu

Cukrářská vánočka (mazanec)

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 110
      g máslo
    • sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 50
      g mandle
    • muškátový oříšek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka anýz
    • 110
      g cukr
  • Na potření
    • vejce
  • Na posypání
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek.
2
Ve zbytku mléka rozpustíme sůl.
3
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko.

RADA: Jak na domácí máslo?

4
Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout.
5
Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku.
6
Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi.
7
Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme.

RADA: 5 vychytávek, které využijete při pečení sladkého i slaného!

8
Z tohoto množství uděláme 1 větší vánočku nebo 2 mazance.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně

Výborná vánočka nebo mazanec, lze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna.s | 20. 4. 2014 07:20

    Těsto se dobře zpracovává, recept je jednoduchý, trochu času je třeba věnovat důkladnému vypracování vařečkou, aby výsledek nebyl "utlučený" (jak říkala moje babička). Pekla jsem v elektrocké troubě 10 min na 220, pak 40 na cca 160 a výsledek je vynikající. Dávám za 1.

  • Ladida | 26. 3. 2013 13:01

    Pečte ho na 150,trvá to sice déle,ale nepraská a nikdy se nepřipálí. :-) Je to nejlepší mazanec co jsem ochutnala.

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 15. 3. 2013 12:35

    Přidal jsem rozinky. Jinak výborné. :-)

  • Jitka22 | 27. 9. 2012 13:03

    výborná vánočka, vynechala jsem anýz, který nemáme rádi a rozinky namočila do rumu, doporučuju!!!

  • Petr | 8. 4. 2012 19:45

    Mazanec se povedl, je výborný! Jen nevím proč nám po deseti minutách v troubě vždy praskne. Pečeme na 180 stupňů :-\

  • kukiess
    kukiess | 28. 12. 2011 13:24

    ještě musím dodat, že jsem vynechala anýz a přikápla trochu citronové a rumové esence :-)

  • kukiess
    kukiess | 28. 12. 2011 13:22

    vánočku jsem nechala kynout přes 2 hodiny a to tak, že během zadělávání jsem si rozehřála troubu na nejnižší stupeň (u elektrické to bylo 50°), potom troubu vypnula, mísu s těstem přikryla potravinářskou folií a vánočku nechala kynout v takto nahřáté troubě a nechala jsem ji tam opravdu co nejdéle. Droždí jsem dala celou kostu (42g), byla jsem líná odměřovat 30. Po upletení jsem jí nechala ještě 30 minut nakynout na pekáči a pak strčila do trouby. 10 minut na 220° a potom 35 - 40 minut na 160°. A mohu říci, že to byla ta NEJKRÁSNĚJŠÍ, NEJÚŽASNĚJŠÍ A CHUŤOVĚ NEJLEPŠÍ VÁNOČKA jakou jsem kdy jedla!!! Nejsem zrovna zručná pekařka, ale na tuto "princeznu" jsem opravdu pyšná!! Mnohokrát děkuji za recept, dávám 1****** a ihned vkládám do oblíbených!! DĚKUJI a doporučuji! :-*

  • Bony | 29. 11. 2011 11:36

    tak jsme se taky pustili do pečení vánočky. Těsto krásně nakynulo, po upletení, jsme jí nechali taky ješte dokynout a když jsme ji vyndali z trouby a po vychladnutí rozkrojili, tak byla jakoby zdrclá. A to už po druhé? Nevíte čím to může být?

  • knoma
    knoma | 16. 8. 2011 09:43

    Vyzkoušeno potřetí - konečně můžu říct, že jsem našla to správné těsto, opravdu je moc dobrý a vydařený, jsme doma všichni hodně nadšení. ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 19. 5. 2011 09:34

    ...špetku anýzu a muškátu jsem vynechal, jinak byl moc dobrý ;-)

  • knoma
    knoma | 26. 4. 2011 09:29

    Vánočky dělám relativně pravidelně na Vánoce, ale jelikož mě letos zlobilo těsto po prababičce, tak jsem na mazanec hledala nějaké nové. Toto mě zaujalo, tak jsem ho udělala. Povedl se nad očekávání výborně. Největší pochvalou byl děda, který když mu mazance teta vnucovala a říkala: "Ten je dobrý, je domácí." Tak odpověděl: "Jo, já vím, taky jsem takový kupoval v obchodě." :-D

  • Jirka | 23. 4. 2011 11:48

    Výborné těsto na mazanec i vánočku. Připravil jsem jej v pekárně. Upekl z něj jeden veliký mazanec v troubě. Vřele doporučuji.

  • Tereza | 26. 12. 2010 15:34

    Naprosto výborná vánočka ! peču za 2dny druhou, díky za recept

  • Sixa | 7. 12. 2010 22:01

    Super! Těsto se dá dobře umíchat i v pekárně, jen je třeba máslo předem rozpustit a nechat zchladnout a už to frčí :-)

  • MIRKA AKRIM | 28. 12. 2009 11:32

    TAK JSEM TO VYZKOUSELA PRED STEDRYM DNEM, POVEDLA SE.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánočka Mazanec
Moučníky Buchty Prosinec Snídaně Svačina Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Citronová kůra Cukr Droždí Mandle Máslo Mléko Muškátový oříšek Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

24
Klasická cmunda
Klasická cmunda
22
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Cmunda na pekáči
Cmunda na pekáči
15
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné španělskými olivami
Cukety plněné španělskými olivami
Cukety plněné vepřovým
Cukety plněné vepřovým
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukroví s celým mákem
Cukroví s celým mákem
  • Recepty.cz
  • Cukrářská vánočka (mazanec)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact