• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cukrářská vánočka (mazanec)
Napište svůj komentář k receptu

Cukrářská vánočka (mazanec)

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
Cukrářská vánočka (mazanec)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 110
      g máslo
    • sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 50
      g mandle
    • muškátový oříšek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka anýz
    • 110
      g cukr
  • Na potření
    • vejce
  • Na posypání
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek.
2
Ve zbytku mléka rozpustíme sůl.
3
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko.

RADA: Jak na domácí máslo?

4
Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout.
5
Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku.
6
Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi.
7
Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme.

RADA: 5 vychytávek, které využijete při pečení sladkého i slaného!

8
Z tohoto množství uděláme 1 větší vánočku nebo 2 mazance.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně

Výborná vánočka nebo mazanec, lze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna.s | 20. 4. 2014 07:20

    Těsto se dobře zpracovává, recept je jednoduchý, trochu času je třeba věnovat důkladnému vypracování vařečkou, aby výsledek nebyl "utlučený" (jak říkala moje babička). Pekla jsem v elektrocké troubě 10 min na 220, pak 40 na cca 160 a výsledek je vynikající. Dávám za 1.

  • Ladida | 26. 3. 2013 13:01

    Pečte ho na 150,trvá to sice déle,ale nepraská a nikdy se nepřipálí. :-) Je to nejlepší mazanec co jsem ochutnala.

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 15. 3. 2013 12:35

    Přidal jsem rozinky. Jinak výborné. :-)

  • Jitka22 | 27. 9. 2012 13:03

    výborná vánočka, vynechala jsem anýz, který nemáme rádi a rozinky namočila do rumu, doporučuju!!!

  • Petr | 8. 4. 2012 19:45

    Mazanec se povedl, je výborný! Jen nevím proč nám po deseti minutách v troubě vždy praskne. Pečeme na 180 stupňů :-\

  • kukiess
    kukiess | 28. 12. 2011 13:24

    ještě musím dodat, že jsem vynechala anýz a přikápla trochu citronové a rumové esence :-)

  • kukiess
    kukiess | 28. 12. 2011 13:22

    vánočku jsem nechala kynout přes 2 hodiny a to tak, že během zadělávání jsem si rozehřála troubu na nejnižší stupeň (u elektrické to bylo 50°), potom troubu vypnula, mísu s těstem přikryla potravinářskou folií a vánočku nechala kynout v takto nahřáté troubě a nechala jsem ji tam opravdu co nejdéle. Droždí jsem dala celou kostu (42g), byla jsem líná odměřovat 30. Po upletení jsem jí nechala ještě 30 minut nakynout na pekáči a pak strčila do trouby. 10 minut na 220° a potom 35 - 40 minut na 160°. A mohu říci, že to byla ta NEJKRÁSNĚJŠÍ, NEJÚŽASNĚJŠÍ A CHUŤOVĚ NEJLEPŠÍ VÁNOČKA jakou jsem kdy jedla!!! Nejsem zrovna zručná pekařka, ale na tuto "princeznu" jsem opravdu pyšná!! Mnohokrát děkuji za recept, dávám 1****** a ihned vkládám do oblíbených!! DĚKUJI a doporučuji! :-*

  • Bony | 29. 11. 2011 11:36

    tak jsme se taky pustili do pečení vánočky. Těsto krásně nakynulo, po upletení, jsme jí nechali taky ješte dokynout a když jsme ji vyndali z trouby a po vychladnutí rozkrojili, tak byla jakoby zdrclá. A to už po druhé? Nevíte čím to může být?

  • knoma
    knoma | 16. 8. 2011 09:43

    Vyzkoušeno potřetí - konečně můžu říct, že jsem našla to správné těsto, opravdu je moc dobrý a vydařený, jsme doma všichni hodně nadšení. ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 19. 5. 2011 09:34

    ...špetku anýzu a muškátu jsem vynechal, jinak byl moc dobrý ;-)

  • knoma
    knoma | 26. 4. 2011 09:29

    Vánočky dělám relativně pravidelně na Vánoce, ale jelikož mě letos zlobilo těsto po prababičce, tak jsem na mazanec hledala nějaké nové. Toto mě zaujalo, tak jsem ho udělala. Povedl se nad očekávání výborně. Největší pochvalou byl děda, který když mu mazance teta vnucovala a říkala: "Ten je dobrý, je domácí." Tak odpověděl: "Jo, já vím, taky jsem takový kupoval v obchodě." :-D

  • Jirka | 23. 4. 2011 11:48

    Výborné těsto na mazanec i vánočku. Připravil jsem jej v pekárně. Upekl z něj jeden veliký mazanec v troubě. Vřele doporučuji.

  • Tereza | 26. 12. 2010 15:34

    Naprosto výborná vánočka ! peču za 2dny druhou, díky za recept

  • Sixa | 7. 12. 2010 22:01

    Super! Těsto se dá dobře umíchat i v pekárně, jen je třeba máslo předem rozpustit a nechat zchladnout a už to frčí :-)

  • MIRKA AKRIM | 28. 12. 2009 11:32

    TAK JSEM TO VYZKOUSELA PRED STEDRYM DNEM, POVEDLA SE.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánočka Mazanec
Moučníky Buchty Prosinec Snídaně Svačina Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Citronová kůra Cukr Droždí Mandle Máslo Mléko Muškátový oříšek Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Banánky I

Banánky I

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Kaštany

Kaštany

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Máslové řízky
Máslové řízky
17
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné španělskými olivami
Cukety plněné španělskými olivami
Cukety plněné vepřovým
Cukety plněné vepřovým
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukroví s celým mákem
Cukroví s celým mákem
  • Recepty.cz
  • Cukrářská vánočka (mazanec)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact