Bezva jídlo. Nedoufala jsem, že bude i rodině tak chutnat. Už jsem měla recept na plněné cukety, ale tento jej stoprocentně předčil. Cibulku jsem smažila na kousku pokrájené slaniny. Jinak vše podle návodu a opravdu paráda. Doporučuju všem.
Já to dělám leta, cuketu nechám ve slupce, nerozpadne se a pak slupku někdo jí, někdo né. Neopékám, při pečení hodně změkne. Semínka yvhazuju slepičkám. A maso používám mleté z klálika, klasické na sekanou.
Já to dělám už dělší dobu tak,že vydlabaný vnitřek cukety smíchám s mletým masem,olivovým olejem(kvalitním-to co občas seženete za "super cenu",z toho je mi někdy na zvracení),trochou rajčat z konzervy (na jemno),osolím,opepřím,naplním cukety,zaleji zbytkem rajčat z konzervy a zapeču až jest cuketa měkká. Podávám bílé pečivo. Jo a zapomněl bych říct,že je to mňam ;o)
Gabco, ja je vzdy loupu a osolim...zbytecnou stavu pak sleju, jinak se mi dost rozmoci. Osolene se muzou klidne nechat i prez noc. Nevim jake mate cukety, moc velke nejsou tak dobre, plnim jen ty stredne velke.
Nikdy jsem cukety ještě nedělala - mají se před úpravou oloupat nebo se to dělá ve slupce. Děkuji
vydlabane semeniky mozete pouzit do zeleninovej polievky, pekne ju vyfarbia a dochutia, jest ich samozrejme uz nemusite
Dělám je sice trochu jinak, ale je to výborné jídlo!
Vydlabané části se vyhodí, mě to bylo taky líto ale letos mám tolik cuket a patizonů, že je po lítosti
vydlabane semeniky vyhodime nebo pridame k mletemu masu - omlouvam se za priblblou otazku ale jsem zacatecnik
Ten anonym jsem byla (nechtejne ) ja, davam za 1:-)
Zdravim pani Vero, ty plnene cuketky jsou vynikajici, mam je vyzkousene:-)) Proste lahudka!