• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cukety na grilu tety Milice
Napište svůj komentář k receptu

Cukety na grilu tety Milice

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukety na grilu tety Milice
Cukety na grilu tety Milice
Cukety na grilu tety Milice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 5
      stroužek česnek
    • pálivá paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Menší neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky, posolíme a po hodině slijeme šťávu. Pak je naložíme do marinády z oleje, sojové omáčky, česneku, pepře, kopru a pálivé papriky. Za 3 hodiny můžeme grilovat.
2
Jsou výborné jako doplněk ke grilovanému masíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Zapekané těstoviny tety Luciany

Zapekané těstoviny tety Luciany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 27. 7. 2013 14:32

    Při posledním otočení na grilu je dobré na cuketu položit proužek sýra. Až se roztaví, tak to opatrně natáhnout na talíř a dát na čerstvý chleba. Pak jsou super. Ovšem krkovička je krkovička ! :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 30. 9. 2011 12:02

    Ještě bych dodala, že když jsou tlustší plátky, je pak dobré je posypat sýrem ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 30. 9. 2011 11:51

    Moc dobré, jen my nemusíme kopr, takže lze použít i jiné bylinky ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 29. 9. 2011 21:43

    ... vynikající, mizí dřív než maso ;-) ...

  • Zdena z JM | 4. 8. 2010 11:21

    Na tenhle recept jsem se už dlouho chystala,ale teprve nedávno vyzkoušela.Moc nám všem chutnal a šel na odbyt víc než maso.Od té doby jsem je už několikrát dělala jako hlavní jídlo s opečenou očesnekovanou bagetkou a čerstvou zeleninou.Akorát nevím,jak mohou být cukety po této úpravě křupavé.Změknou už jen tím,že je nasolíte a necháte vypotit.Nebo je třeba krájíte na silnější plátky?Nám právě chutnají co nejtenší a tak trochu "hadrovité".

  • Sylva Karešová | 24. 7. 2010 16:18

    No to jsou tedy komentáře... :-/ co máte s tou hadrou? a vytíráním podlahy??? Docela nemístné, k takto skvělé pochoutce!!! Asi to jen někdo neumí připravit... Já si to dnes právě opět připravím, velice mi to chutná!

  • marie mateju | 8. 8. 2009 16:35

    dneska to budu zkoušet-těším se.

  • Jana Řezníčková | 16. 7. 2009 08:41

    Jsem naprosto v klidu, jen mi připadá dost nemístné přirovnávat jídlo k hadře na podlahu.....

  • Zora Manasová | 15. 7. 2009 18:45

    No, neviem ktorá zelenina je chutná, ak je ako handra. Aj tu asi platí to talianske "al dente" - žiadne rozvarené jedlo nie je chutné. Pekný deň.

  • Hugo Sádlo | 15. 7. 2009 16:39

    No no no, Jano Řezníčková, já jen odpovídal na dotaz paní Ivety Bílkové, která se jak si můžete přečíst ptá, zda to má být měkké jako hadra. Není zapotřebí hned vyskakovat, nic tak hrozného jsem nenapsal. Tak klídek :o))

  • Jana Řezníčková | 15. 7. 2009 12:36

    Hugo Sádlo, to je snad naprosto nemístný komentář, nemyslíte??

  • Jana Pátková | 15. 7. 2009 11:57

    My jsme je dělali v pátek i sobotu venku na grilu a byly vynikající, křupaly-žádná hadra, Hugo! Asi stačí umět grilovat!

  • Anna Čuprová | 15. 7. 2009 11:49

    Cukety jsem připravila podle tohoto receptu, bylo u nás 9 přátel, ale nikoho tato úprava nenadchla.

  • Hugo Sádlo | 14. 7. 2009 20:37

    Jasně že měkké, přesně jako hadra... a co se nesní tím v pohodě vytřete podlahu!

  • Iveta Bílková | 14. 7. 2009 16:10

    Má to být ve výsledku tvrdší nebo měkké /jako hadra/?

  • Eva Řezníčková | 14. 7. 2009 11:23

    Na tyhle cukety jsem si brousila zuby už dlouho. Konečně jsem je včera udělala. Na grilu - venku. A ani jsem je nemarinovala tak dlouho a moc nám chutnali. Na záhoně mi už zrají další - tak se těším.

  • Jana Kubáčková | 28. 1. 2009 19:26

    Cukety jsem dělala už dvakrát a jsou vynikající. Dávám 1.

  • hana Valentová | 16. 10. 2008 11:22

    Neměla jsem kopr, cukety byly famozní..., určitě zopakuju...

  • Gábina H | 3. 10. 2008 09:09

    Hanko, myslím, že by to taky šlo nakrájet na kolečka. Možná by byla obtížnější manipulace, kdyby ta kolečka byla malá. Velký plátek se se lépe obrací.

  • Hana Vetýšková | 3. 10. 2008 07:35

    nezkoušel jste někdo nakrájet cuketu na kolečka? Snad by se nic nestalo, kdybych připravila cuketu tímto způsobem. Poraďte, děkuji.

  • Jana Pátková | 3. 9. 2008 17:22

    Sylvo, rozpálím troubu, na plech dám pečící papír na to mrsknu cukety naložené v marinádě a čekám, až to začne prskat, nebo se kroutit, tak je hotovo, záleží na troubě - podle mého stačí tak 180 - 200 stupňů, ale hlídat 20 min. -to by šlo. Musíte vyzkoušet troubu ! Každá peče jinak.

  • Sylva P. | 3. 9. 2008 10:59

    A v troubě to pečete prosím vás na kolik stupňů a asi jak dlouho? Gril je pro mě nedostupný. Jinak já cuketu smažím v těstíčku a k tomu dělám takovou přílohu, že do zakysané smetany dám namačkaný česnek a trochu soli. Je to výborné

  • Hela - | 1. 9. 2008 16:26

    Včera jsem vyzkoušela, měly větší úspěch než maso. Dávám 1. Paní Airan, moc tu scházíte!

  • Radka Křížová | 31. 8. 2008 13:10

    tak jsem včera pekla v troubě,výborný recept. cuketových buchet a nádivek,případně cuket v těstíčku už máme plné zuby,tohle je další možnost,jak je skvěle zužitkovat..

  • Naďa Lhotáková | 12. 8. 2008 10:27

    Dávám za 1,chutnalo nám!

  • Jana Řezníčková | 11. 8. 2008 16:27

    Taky jsme v sobotu vyzkoušeli, bylo to fakt výborný, dávám za jedna.

  • Sylva Karešová | 9. 8. 2008 01:54

    Iveto, lepší jsou silnější plátky, od oka tak cca 1/2 cm i víc.. aby byly takové šťavnatější, jsou pak výborné :-)

  • Iveta Bílková | 8. 8. 2008 07:57

    Na jak silné plátky se mají krájet? Děkuji

  • Petr Chaloupsky | 7. 8. 2008 13:42

    Cuketky byly vynikající, moc jsme si pochutnali. Udělali jsme si k tomu ještě zeleninový salát a zapekli ty cuketky v troubě. recept na 1čku

  • fayy 1 | 7. 8. 2008 13:03

    Inspirovala jsem se tímto receptem. Marinádu jsem udělala pouze z oleje, čerstvého česneku, soli a koření "grilovaná zelenina". Cukety byly vynikající a jedli i ti, co se na to ze začátku šklebili :-)

  • Martina Hájková | 7. 8. 2008 11:19

    Jo,dost dobré,podobné jako lzdejší recept ilek na grilu,kde je místo kopru bazalka.Je též úžasný.

  • majda h. | 6. 8. 2008 06:38

    Tento recept je opravdu vynikající. Maso k tomu ani nepotřebuji, baštím to jen s chlebíkem a pomlaskávám si. Chci to teď udělat pro své kamarády co cuketu nemusí, tak doufám, že je příjemně překvapím.

  • Martin Hyka | 24. 7. 2008 21:58

    Taky mě nalákaly pochvalné komentáře ale ještě bych tu cuketu protáhnul přes vepříka a teprve potom do té marinády a na gril :-)

  • Táňa K. | 7. 7. 2008 19:27

    Nalákaly mě pochvalné komentáře a musím říct, že cukety a lilky na tento způsob opravdu nemají chybu. Do marinády jsme přidali ještě půl lžíce koření "grilovaná zelenina" od Vitany, nechali pěkně proležet, a pak už jen grilovali a baštili. Výborné.

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:16

    Tak se moc těším v sobotu na gril.Doteď jsem dělala jen cuketové utopence a nějaké čalamády.Děkuji za recept!!

  • Sylva Karešová | 2. 7. 2008 21:25

    Neuvěřitelně výborné!!! Právě jsem dojedla a docela mne mrzí, že už nemám :-oOpravdu jsem nečekala, že to bude tak dobré! Cuketu znám, mám ráda smaženou, jak jsem zde již psala... ale takovou mňamku jsem vskutku nečekala. :-)

  • Marie Bartošová | 26. 6. 2008 21:38

    taky za 1 ! NEUVERITELNE !!

  • Sylva Karešová | 25. 5. 2008 16:06

    Vyzkouším :-) Mimochodem cukety máme v rodině rádi i smažené v klasickém trojobalu!

  • petra matejkova | 25. 5. 2008 15:32

    s pritelem jsme si moc pochutnaly.kdyz chlap rekne ze cuketu neji, dejte mu cuketku tety Milice a bude se olizovat az za usima :-)))

  • Roman Dolejší | 15. 1. 2008 12:57

    papalisme vinikající

  • Zuzana Zápalková | 30. 9. 2007 18:37

    Nejlepší cuketa, co jsme jedli. Maso zůstalo a po cuketách se jen zaprášilo. Dávám 1!

  • Zuzana Zápalková | 16. 9. 2007 21:27

    úžasné. Dávám 1!

  • lucie vaclavikova | 23. 8. 2007 18:30

    Moc nam chutnalo. Doporucuji :-)

  • Danula | 26. 7. 2007 22:18

    cuketa je mlask! koho občas napadnou brouci neděláci, ale přesto by si rád dal něco na zub, doporučuji koření od vitany grilovaná zelenina. nakrájet, posypat, zalít olejem, donést ke grilu a dál už nemusím radit... rychlovka bez čekání...

  • jana | 17. 7. 2007 13:36

    Dekuji za skvely recept! Ziju v Provanci, kde se cukety griluji bezne, ale Vase marinada jim dodala zcela novou chut za kterou jsem si od svych Francouzkych pratel vyslouzila pochvalu.

  • Airan | 4. 9. 2006 16:50

    Jarusko, zdravim a jmenem tety Milice dekuji:-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:24

    Místo kopru jsem dala oregano s tymiánem. Teta Milice si zaslouží jedničku jako Brno:-)) Ani maso bych k tomu nemusela:-))))))))))))))))

  • Anonym | 21. 8. 2006 10:59

    Opravdu vynikající. Neměla jsem kopr, přidala jsem směs italských bylinek. Cuketa byla pryč než se udělalo masíčko...

  • Pavel Jaroš | 13. 7. 2006 13:32

    Je to vynikající !!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Kopr Pálivá paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

70
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
38
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Cuketový salát s balkánským sýrem
Cuketový salát s balkánským sýrem
Cuketový salát s omáčkou z grilovaných paprik
Cuketový salát s omáčkou z grilovaných…
Cuketový skoroperník
Cuketový skoroperník
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné španělskými olivami
Cukety plněné španělskými olivami
  • Recepty.cz
  • Cukety na grilu tety Milice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact