Vejce, olej a cukr ušleháme do pěny. Poté přidáváme střídavě mouku s kořením, ovocem, cukrem, solí, práškem a nastrouhanou cuketu se zavařeninou. Těsto rozhrneme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme (v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C) přes půl hodiny - až povrch pěkně zhnědne. Polijeme polevou.
2
Tento recept je v podstatě propojení několika receptů, protože tyto ingredience se k sobě perfektně hodí. Pokud vynecháte některé z koření, nebo z ovoce, nebude to příliš vadit, ale použitím všeho dohromady dostanete krásný moučník, který bude hodně připomínat biskupský chlebíček a perník.
Děkuji za recept. Buchtu jsem dnes upekla a i když nejsme příznivci čokoládových polev, měla úspěch. Je nadýchaná, vláčná a jednoduchá.Cuketu jsem nastrouhala na hrubo - opravdu se rozepkla. Udělala jsem chybu, nedbale jsem přečetla postup a zavařeninu jsem nedala do těsta, natřela jsem ji tedy na vychladlou buchtu před politím čokoládou a bylo to zajímavé jak chuťově, tak esteticky. Dávám za jedna.
Monika
|9. 7. 2006 09:57
Pro Andreu : Stačí nastrouhat, je hodně vodnatá. Mám s tím zkušenost, peču něco velmi podobného. Místo sušeného ovoce je dobrá i kandovaná pomerančová kůra a někdy do toho nakrájím na kousky 200 g čokolády na vaření (pak nedávám polevu). A pro paní Airan - pokud máte po cuketách, zkuste s jemně nastrouhanou mrkví nebo až budou letní jablíčka, tak s nimi.
beba
|8. 7. 2006 23:20
Išla, pani Andrea. Robievam tak koláč už roky, cuketu vždy nastrúham na hrubo a pekne sa rozpečie.
Andrea
|7. 7. 2006 13:14
Nešla by ta cuketa jen nastrouhat ?
Airan Novakova
|12. 9. 2005 20:16
Pani Ticha, skoda, ze jste to nedala sem trochu drive, ja uz mam po cuketach:-(((