Omyjeme cukety a pomocí speciálního struhadla nebo nožem je nakrájíme na proužky. Přelijeme horkou osolenou vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme je přes síto, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat. Omyjeme rajčata, rozpůlíme je a vydlabeme jadérka. Dužninu nakrájíme na kostičky. Naťovou cibulku nakrájíme i se zelenou částí na kolečka. Všechny suroviny dáme do salátové mísy, přidáme celé vypeckované olivy a lehce promícháme. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem. Připravíme zálivku. Smísíme ocet s pepřem a solí. Přilijeme olej a našleháme. Dresinkem přelijeme salát. Otrháme lístky bazalky ozdobíme.
Vynikajúci, ešte som pridala vopred uvarený cícer, veľká 1
eli
|9. 5. 2007 15:46
Nase oblibena vecere.. Akorat zalivku delame trochu jinak: olivovy olej, lzicka medu, lzice citonove stavy, pepr a trochu oregana
Lenik
|9. 8. 2006 22:13
Taky dávám jedničku, salát všem chutnal na výbornou, bez oliv by to nebulo dokonalý. Děkuji za recept.
Maruš
|7. 8. 2006 16:31
Velmi dobrý salát,moc nám chutnal.Naťová cibulka už není k mání,tak jsem nakrájela 2 červené cibule na půlkolečka a černé olivy jsem neměla,tak jsem dala zelené s papričkou.Určitě stojí za vyzkoušení.