Výborný nákyp, nejlepší je s čerstvou zeleninou. Olej nedávám, pak je to moc mastné.
taknic
|11. 9. 2016 19:02
Vynikající, polohrubou mouku jsem z poloviny nahradila pohankovou, uzeninu uzeným tempehem, protože mám doma vegetariána. :-). Určitě jsem nedělala naposled.
Tento recept budeme dnes dělat už třetím rokem, stále nás neomrzel, jednoduchý a dobrý.
Dáváme si ho občas s chlebem, někdy s kečupem a někdy i jen tak. Dobrota.
OPRAVA
|16. 8. 2013 18:26
Správně má být 1/2 hrnku mouky a 1/2 dcl oleje.
Jája
|7. 7. 2013 11:47
12 hrnků mouky a 12 dl oleje?
petra
|12. 9. 2012 20:19
To je sice hezké, že sem zadáte recept, ale už jste neuvedla na kolik C° a jak dlouho se to má péct.
lenka
|27. 7. 2012 17:24
zkuste 1 mensi cuketu,2 brymbory-nastrouhat.1 vejce,sul,asi 100g mouky,majoranka,pokrajeny kopr,na kosticky uzene maso nebo salam.Do zapekaci misy a pect Hotovo
blamamka
|22. 7. 2012 08:40
Proč je to tu tak blbě napsané? přeci se tam nedává 12 hrnků mouky a 12 dl oleje.
Ňulinka -
|28. 8. 2008 08:33
Tak jsem tam olej nedala,zdálo se mi to moc,jen jsem vymazala sklokeramickou misku a nemělo to chybu.Krásně to při pečení voní,děcka si k tomu dala kečup.Je to výborné i za studena.Dávám 1.
Ňulinka -
|27. 8. 2008 16:30
Poraďte mi,prosím,na co je tam ten olej?Vypadá to,že do těsta.Není to mastné?
Já dělám tento recept už dlouho, je moc dobrý, jen dávám místo šunkového salámu herkules, paprikáš nebo poličan. Tento salám nastrouhám na struhadle zároveň s cuketou. Nákyp má pak jiný šmak a je pikantní. Salámu dávám tak 20 dkg, nesmí se to moc přehnat, jinak přebije všechny ostatní chutě.Podávám s bramborovou kaší a zelným salátem. Všem vřele doporučuji.
Ida Juřicová
|16. 9. 2006 17:44
Je to vyborne.Delala jsem to bez sunky (manzel je totiz vegetarian) a pridala k tvrdemu syru i nivu. A chutna to skvele i za studena.
Lenka N
|21. 8. 2006 15:22
Moc dobré. Chutnala nám i houbová varianta. Přidala jsem červstvé houby osmažené na cibulce.
Lenka
|12. 9. 2005 20:26
Skvělý recept. Obměňuju, dávám co dům dá. S nastrouhanou mrkví to krásně sezlátne. Protože moji kluci cuketu nemusí, dávám rajčata, papriku a sýr navrch. Předstírám, že je to pizza. Mňamka
Berta
|4. 9. 2005 15:04
Taky je tohle jídlo u nás v kurzu, jen dávám uzený sýr - zkuste to, nemá to chybu. Vajec víc, i masa, znáte to, synkové jsou na to maso.Strouhanka asi není španý nápad, s tou mám dobré zkušenosti do bramboráku, fakt potom pěkně křupe.
Mikina
|27. 8. 2005 08:58
Tento recept je výborný,děláme ho taky doma a mamka ho umí naprosto skvěle!P.S.:s tou strouhankou to nemusí být špatné!!
Hanka
|3. 8. 2005 14:48
Taky dělám tento nákyp, ale místo šunky dávám Gothaj nebo Salátový a přidám ještě kmím, majoránku a pepř. S tou strouhankou to může být taky skvělé.
Anonym
|10. 6. 2005 15:23
Delam to jako Di se strouhankou, davam 1/2 prasku do peciva jako Jana, jeste vysleham bilky zvlast. Nedavam majoranku, snazim se pouzivat co nejmin koreni, musim chranit zlucnicky a zaludky cele rodiny:-)))
Di
|3. 6. 2005 09:48
Já mám recept, kde se dává místo mouky strouhanka. Vůbec není špatné přidat také zbylé vařené brambory, které nastrouháme.
Jana Tichá
|3. 6. 2005 09:43
Tuhle cuketovou pečenou nádivku také dělám z přibližně stejných ingrediencí. Jen bych snad doplnila, že je dobré přidat 1 prášek do pečiva, salám dávám jakýkoliv nastrouhaný na hrubém struhadle, mouku buď hrubou nebo dětskou krupičku. Místo podravky dávám pepř. Jíme se salátem z čerstvé zeleniny. Je to skutečně výborné letní jídlo.