Makovec je výborný, rychlý, vláčný. Vyzkouším s kokosem. Doporučuji a dávám 1.
Vyborna, rychla buchta. Pekla jsem na 180C asi 25 min. Ale nemela jsem buchtu moc vysokou, to by jinak asi chtelo pect dele.... Dala jsem mene cukru. Polohrubou mouku nahradila spaldovou s pohankovou a pridala jsem nasekane vlasske orechy a je to moc dobre!
S kokosem byla buchta výborná !!! Dneska zkouším s mákem..už je v troubě a voní opět krásně ;-)
Vyzkoušela jsem s kokosem místo máku, ještě je sice v troubě a peče se 8-) , ale podle vůně to bude mňamka :-) 8-)
Nejsem žádný kuchař, ale zvádnu :-) l jsem to dobře a hlavně to bylo dobré.
Dnes jsem vyzkoušela, a recept je bezvadný :-) jen jsem to s naší troubou měla upečeno za 25 minut a taky jsem zapomněla přidat skořici, ale i tak je buchta krásně měkká, vláčná a dobrá :-)
Koláč je velmi jednoduchý, nenáročný na čas a výborný. S polevou ze zakysané smetany a čokolády neměl chybu.
Dobré to bylo:-) Fajn varianta jak z cukety upéct něco jiného než klasiku. Byl po upečení hezky vláčný, tak jsem zkusila nechat bez polevy, ale neprošlo to... poleva (v našem případě klasická kakaová) tam prý prostě být musí :-)
Vynikajici
Dobrý :-(
Dobrý :-)
Minulý týden jsem zkoušela variantu s mákem a teď mám v troubě variantu s kokosem. Buchta je výborná! 8-)
Opravdu skvělá,vláčná a není ani zbytečně moc sladká.Přítel trval na čoko polevě takže co dům dal-1/2 hořké čokolády a ledové kaštany na pánvi roztopit s trochou 100% tuku a nakonec jsem vmíchala 1/2 kelímku zakysané smetany.Poleva dopadla dobře a ve spojení s buchtou jedinečné.Přidávám i foto protože tahle buchta si ho zaslouží. :-)
Dnes jsem pekla už po několikáté. Je vážně jedinečný!!!
nadýchaný, voňavý, vláčný, apotvrzuji komentář níže - rozhodně "dlouho nevydrží" ;o)). prostě 1***
Supr,píšu si recept mezi oblíbené moučníky.Peču jak makovec,tak cuketové buchty,ale tahle kombinmace je vynikající.Snědli jsme to jen tak bez polevy a bez pocukrování.Dávám 1***
Andreo zkus příště, pokud budeš ještě péci cuketu přiměřeně vymačkat a nedávat do těsta šťávu z cukety.
Dneska nám do práce donesla ochutnat kolegyně a musím říct, že byl vynikající!! Opravdu - vláčný, voňavý s polevou nahoře - pochutnáníčko! Určitě jej taky brzo udělám :o) Myslím si, že jestli někdo měl makovec sražený, moc mokrý, tak je to špatným pečením - je zapotřebí péct raději v mírněji vyhřáté troubě zvolna - tak, jak je uvedeno v receptu.
Tak ten můj výrobek byl pro změnu zase dost vlhký a hutný, až se to lepilo na patro. Sice se to snědlo ale do oblíbených rozhodně neřadím.
Vyzkoušeno - dobré, ale ten můj "výrobek" byl trochu sušší. To makovec podle podobného receptu, co je tady, dělá se s bramborami, se mi zdá mnohem vláčnější. Ale je to asi věc chuti a názoru.
Naozaj super. Kazdym dnom je lepsi a lepsi, len tak dlho zase nevydrzi :-).
Vyzkoušela jsem a je vynikající. Dávám za jedna. Marmeládu jsem natřela navrch a polila čokoládovou polevou. Miluju mák a tak jsem ho dala o trošku víc než je uvedeno v receptu. Makovec je jemný a vláčný. Doporučuji vyzkoušet. Sodu jsem nedávála vůbec, ale použila jsem celý prášek do pečiva,
Supr. Nemá to chybu...
Radko, mladou cuketu s měkkou slupkou dávám celou.
Dobrý moučník, jen jsem trochu cítila tu sodu, asi jsem ji dala moc
Dává se ta cuketa i se šlupkou nebo se nejdřív oloupe?
TYTO ODLEHČENÉ RECEPTY Z CUKETY JSOU VÝBORNÉ. OSOBNĚ JSEM HO ZKOUŠELA A VŠEM MOC CHUTNAL, JE KRÁSNĚ NADÝCHANÝ A HLAVNĚ RYCHLÝ.
Dnes jsem vyzkoušela, neměla jsem dostatečné množství cukety tak jsem namíchala s jablky. Teď už mám upečeno, ochutnáno je opravdu dobrý, jemný. Nevím jestli ho ještě stačím polít, myslím si že nevydrží, že jej moji chlapi než se vrátím zkonzumují.
Tak vyzkoušeno i s jablky místo cukety.Též mňamka,je to ještě vláčnější.Takže s chutí do toho!
Moc dobré,opravdu-je to na 1.Můžou se místo cukety dát třeba jablka?Možná by to šlo.Asi vyzkouším a napíšu.
To je samé - je vynikající, dobrý, atd., ale abyste to někdo oznámkoval, to ne, co ?! Zjistila jsem totiž, že jsem to ohodnotila zatím já sama, tak se polepšete !!
Dneska jsem ho upekla, je vynikající. Marmeládu jsem natřela navrch a ještě jsem navíc přidala citrónovou polevu. Jídla s makem miluju a toto bude patřit určitě k oblíbeným. Díky za recept.
JE VYBORNA!!NIKDO NEPOZNAL ZE JE Z CUKETY,ANI TI,CO CUKETY NESNASI!JEN SE PO NI ZAPRASILO.
Pekla jsem o víkendu a nemělo to chybu. Původně jsem chtěla polívat čokoládou, ale nestihla jsem :o) A soda nešla vůbec cítit, takže velká spokojenost.
Já jsem tuto buchtu včera upekla s kokosem a mletými ořechy napůl - to je ta obměna, uvedená v receptu. Je to móc, móc dobré - vláčné, ne moc sladké, moc dobře se to "pojídá" - to je to správné slovo, protože nikdo u nás doma nezůstal při jednom kousku.....Ještě dodávám, že jsem dala celý prdopeč a nedávala už sodu. Dávám za 1111.
Tak já jsem se toho bála taky ale musím říci, že to cítit není Nedávno jsem dělala nějaké lívance z kefíru, taky tam byla soda a byla to dobrota. Zkouším dle těchto stránek vše jak je uvedeno přesně, a musím říct, že to funguje.
Dělám, místo máku dávám ořechy, ale příště vyzkouším s mákem. A jest-li je potřebná soda?V mém receptu je taky,tak nevím,možná nějaký důvod to má.
Paní Věro, musí se dávát soda? Nerada ji dávám, pouze v krajním případě, je dost cítit. Když dám místo ní lžičku prášku navíc, snad to nebude vadit?
Tak cuket snad bude letost dost, ráda bych tento recept vyzkoušela. Recept se mi moc líbí musím ale ještě chvíli počkat, mák už mám
Je rychly,jednoduchy a dobry.
Je to vynikající, lepší než obyčejný makovec. Tento je vláčnější.