• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketový makovec
Napište svůj komentář k receptu

Cuketový makovec

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketový makovec
Cuketový makovec
Cuketový makovec
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek cuketa nastrouhaná
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou.
2
Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a středně husté těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Ve středně vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40 minut.
4
Vychladlý moučník můžeme polít čokoládovou polevou nebo ho rozkrojit a potřít zavařeninou a opět díly spojit. Dobré je také místo mletého máku použít mletý kokos nebo strouhané ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simeckova | 1. 8. 2019 16:40

    Makovec je výborný, rychlý, vláčný. Vyzkouším s kokosem. Doporučuji a dávám 1.

  • HelenaPa | 18. 8. 2016 12:36

    Makovec je výborný, vláčný. Doporučuji a dávám 1.

  • Petra | 11. 10. 2015 13:31

    Vyborna, rychla buchta. Pekla jsem na 180C asi 25 min. Ale nemela jsem buchtu moc vysokou, to by jinak asi chtelo pect dele.... Dala jsem mene cukru. Polohrubou mouku nahradila spaldovou s pohankovou a pridala jsem nasekane vlasske orechy a je to moc dobre!

  • Novackamary | 9. 8. 2014 11:39

    S kokosem byla buchta výborná !!! Dneska zkouším s mákem..už je v troubě a voní opět krásně ;-)

  • Novackamary | 7. 8. 2014 19:49

    Vyzkoušela jsem s kokosem místo máku, ještě je sice v troubě a peče se 8-) , ale podle vůně to bude mňamka :-) 8-)

  • vlak01 | 23. 8. 2013 15:17

    Nejsem žádný kuchař, ale zvádnu :-) l jsem to dobře a hlavně to bylo dobré.

  • Radka | 18. 8. 2013 15:52

    Dnes jsem vyzkoušela, a recept je bezvadný :-) jen jsem to s naší troubou měla upečeno za 25 minut a taky jsem zapomněla přidat skořici, ale i tak je buchta krásně měkká, vláčná a dobrá :-)

  • Hanka01 | 17. 10. 2012 13:19

    Koláč je velmi jednoduchý, nenáročný na čas a výborný. S polevou ze zakysané smetany a čokolády neměl chybu.

  • mmaarrccii | 6. 9. 2012 17:03

    Dobré to bylo:-) Fajn varianta jak z cukety upéct něco jiného než klasiku. Byl po upečení hezky vláčný, tak jsem zkusila nechat bez polevy, ale neprošlo to... poleva (v našem případě klasická kakaová) tam prý prostě být musí :-)

  • Vladka153 | 28. 8. 2012 18:38

    Vynikajici

  • Jurda64 | 28. 8. 2012 18:38

    Dobrý :-(

  • Dana143 | 28. 8. 2012 18:38

    Dobrý :-)

  • Věra Ol | 27. 7. 2012 16:54

    Minulý týden jsem zkoušela variantu s mákem a teď mám v troubě variantu s kokosem. Buchta je výborná! 8-)

  • iMeggie | 31. 7. 2011 14:01

    Opravdu skvělá,vláčná a není ani zbytečně moc sladká.Přítel trval na čoko polevě takže co dům dal-1/2 hořké čokolády a ledové kaštany na pánvi roztopit s trochou 100% tuku a nakonec jsem vmíchala 1/2 kelímku zakysané smetany.Poleva dopadla dobře a ve spojení s buchtou jedinečné.Přidávám i foto protože tahle buchta si ho zaslouží. :-)

  • Jana Cz. | 21. 8. 2007 19:58

    Dnes jsem pekla už po několikáté. Je vážně jedinečný!!!

  • ELA . | 20. 8. 2007 09:13

    nadýchaný, voňavý, vláčný, apotvrzuji komentář níže - rozhodně "dlouho nevydrží" ;o)). prostě 1***

  • Jana Medunová | 15. 10. 2006 16:30

    Supr,píšu si recept mezi oblíbené moučníky.Peču jak makovec,tak cuketové buchty,ale tahle kombinmace je vynikající.Snědli jsme to jen tak bez polevy a bez pocukrování.Dávám 1***

  • Věra | 26. 7. 2006 09:11

    Andreo zkus příště, pokud budeš ještě péci cuketu přiměřeně vymačkat a nedávat do těsta šťávu z cukety.

  • Jana z VM | 26. 7. 2006 08:42

    Dneska nám do práce donesla ochutnat kolegyně a musím říct, že byl vynikající!! Opravdu - vláčný, voňavý s polevou nahoře - pochutnáníčko! Určitě jej taky brzo udělám :o) Myslím si, že jestli někdo měl makovec sražený, moc mokrý, tak je to špatným pečením - je zapotřebí péct raději v mírněji vyhřáté troubě zvolna - tak, jak je uvedeno v receptu.

  • Andrea | 10. 7. 2006 08:47

    Tak ten můj výrobek byl pro změnu zase dost vlhký a hutný, až se to lepilo na patro. Sice se to snědlo ale do oblíbených rozhodně neřadím.

  • dana | 7. 11. 2005 21:42

    Vyzkoušeno - dobré, ale ten můj "výrobek" byl trochu sušší. To makovec podle podobného receptu, co je tady, dělá se s bramborami, se mi zdá mnohem vláčnější. Ale je to asi věc chuti a názoru.

  • Lucia Porošinová | 18. 10. 2005 13:05

    Naozaj super. Kazdym dnom je lepsi a lepsi, len tak dlho zase nevydrzi :-).

  • Gabriela B | 13. 10. 2005 18:48

    Vyzkoušela jsem a je vynikající. Dávám za jedna. Marmeládu jsem natřela navrch a polila čokoládovou polevou. Miluju mák a tak jsem ho dala o trošku víc než je uvedeno v receptu. Makovec je jemný a vláčný. Doporučuji vyzkoušet. Sodu jsem nedávála vůbec, ale použila jsem celý prášek do pečiva,

  • Šárka Medunová | 13. 10. 2005 12:45

    Supr. Nemá to chybu...

  • Věra | 10. 10. 2005 06:43

    Radko, mladou cuketu s měkkou slupkou dávám celou.

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 19:44

    Dobrý moučník, jen jsem trochu cítila tu sodu, asi jsem ji dala moc

  • Radka A. | 7. 10. 2005 16:03

    Dává se ta cuketa i se šlupkou nebo se nejdřív oloupe?

  • LENKA CHOUROVÁ | 7. 10. 2005 12:49

    TYTO ODLEHČENÉ RECEPTY Z CUKETY JSOU VÝBORNÉ. OSOBNĚ JSEM HO ZKOUŠELA A VŠEM MOC CHUTNAL, JE KRÁSNĚ NADÝCHANÝ A HLAVNĚ RYCHLÝ.

  • Marie Svobodová | 7. 10. 2005 12:20

    Dnes jsem vyzkoušela, neměla jsem dostatečné množství cukety tak jsem namíchala s jablky. Teď už mám upečeno, ochutnáno je opravdu dobrý, jemný. Nevím jestli ho ještě stačím polít, myslím si že nevydrží, že jej moji chlapi než se vrátím zkonzumují.

  • Jana F. | 7. 10. 2005 09:54

    Tak vyzkoušeno i s jablky místo cukety.Též mňamka,je to ještě vláčnější.Takže s chutí do toho!

  • Jana F. | 6. 10. 2005 09:35

    Moc dobré,opravdu-je to na 1.Můžou se místo cukety dát třeba jablka?Možná by to šlo.Asi vyzkouším a napíšu.

  • Jana z VM | 26. 9. 2005 08:25

    To je samé - je vynikající, dobrý, atd., ale abyste to někdo oznámkoval, to ne, co ?! Zjistila jsem totiž, že jsem to ohodnotila zatím já sama, tak se polepšete !!

  • Anonym | 24. 9. 2005 15:06

    Dneska jsem ho upekla, je vynikající. Marmeládu jsem natřela navrch a ještě jsem navíc přidala citrónovou polevu. Jídla s makem miluju a toto bude patřit určitě k oblíbeným. Díky za recept.

  • MARTINA LESNIKOVA | 10. 9. 2005 18:48

    JE VYBORNA!!NIKDO NEPOZNAL ZE JE Z CUKETY,ANI TI,CO CUKETY NESNASI!JEN SE PO NI ZAPRASILO.

  • Markéta | 6. 9. 2005 08:20

    Pekla jsem o víkendu a nemělo to chybu. Původně jsem chtěla polívat čokoládou, ale nestihla jsem :o) A soda nešla vůbec cítit, takže velká spokojenost.

  • Jana z VM | 17. 8. 2005 09:23

    Já jsem tuto buchtu včera upekla s kokosem a mletými ořechy napůl - to je ta obměna, uvedená v receptu. Je to móc, móc dobré - vláčné, ne moc sladké, moc dobře se to "pojídá" - to je to správné slovo, protože nikdo u nás doma nezůstal při jednom kousku.....Ještě dodávám, že jsem dala celý prdopeč a nedávala už sodu. Dávám za 1111.

  • Věra | 22. 6. 2005 09:47

    Tak já jsem se toho bála taky ale musím říci, že to cítit není Nedávno jsem dělala nějaké lívance z kefíru, taky tam byla soda a byla to dobrota. Zkouším dle těchto stránek vše jak je uvedeno přesně, a musím říct, že to funguje.

  • Marta | 22. 6. 2005 09:30

    Dělám, místo máku dávám ořechy, ale příště vyzkouším s mákem. A jest-li je potřebná soda?V mém receptu je taky,tak nevím,možná nějaký důvod to má.

  • Jana z VM | 22. 6. 2005 09:11

    Paní Věro, musí se dávát soda? Nerada ji dávám, pouze v krajním případě, je dost cítit. Když dám místo ní lžičku prášku navíc, snad to nebude vadit?

  • Anonym | 22. 6. 2005 08:01

    Tak cuket snad bude letost dost, ráda bych tento recept vyzkoušela. Recept se mi moc líbí musím ale ještě chvíli počkat, mák už mám

  • Marie Novakova | 9. 1. 2005 16:17

    Je rychly,jednoduchy a dobry.

  • Blanka | 13. 10. 2004 11:24

    Je to vynikající, lepší než obyčejný makovec. Tento je vláčnější.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr krupice Jedlá soda Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Duo bábovka

Duo bábovka

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

17
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
17
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
14
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Cuketový kotlík
Cuketový kotlík
Cuketový krém (polévka)
Cuketový krém (polévka)
Cuketový krém s patizonem
Cuketový krém s patizonem
Cuketový mozeček se slaninou
Cuketový mozeček se slaninou
Cuketový nákyp
Cuketový nákyp
Cuketový perník
Cuketový perník
  • Recepty.cz
  • Cuketový makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact