• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cuketový makovec
Napište svůj komentář k receptu

Cuketový makovec

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketový makovec
Cuketový makovec
Cuketový makovec
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek cuketa nastrouhaná
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou.
2
Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a středně husté těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Ve středně vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40 minut.
4
Vychladlý moučník můžeme polít čokoládovou polevou nebo ho rozkrojit a potřít zavařeninou a opět díly spojit. Dobré je také místo mletého máku použít mletý kokos nebo strouhané ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simeckova | 1. 8. 2019 16:40

    Makovec je výborný, rychlý, vláčný. Vyzkouším s kokosem. Doporučuji a dávám 1.

  • HelenaPa | 18. 8. 2016 12:36

    Makovec je výborný, vláčný. Doporučuji a dávám 1.

  • Petra | 11. 10. 2015 13:31

    Vyborna, rychla buchta. Pekla jsem na 180C asi 25 min. Ale nemela jsem buchtu moc vysokou, to by jinak asi chtelo pect dele.... Dala jsem mene cukru. Polohrubou mouku nahradila spaldovou s pohankovou a pridala jsem nasekane vlasske orechy a je to moc dobre!

  • Novackamary | 9. 8. 2014 11:39

    S kokosem byla buchta výborná !!! Dneska zkouším s mákem..už je v troubě a voní opět krásně ;-)

  • Novackamary | 7. 8. 2014 19:49

    Vyzkoušela jsem s kokosem místo máku, ještě je sice v troubě a peče se 8-) , ale podle vůně to bude mňamka :-) 8-)

  • vlak01 | 23. 8. 2013 15:17

    Nejsem žádný kuchař, ale zvádnu :-) l jsem to dobře a hlavně to bylo dobré.

  • Radka | 18. 8. 2013 15:52

    Dnes jsem vyzkoušela, a recept je bezvadný :-) jen jsem to s naší troubou měla upečeno za 25 minut a taky jsem zapomněla přidat skořici, ale i tak je buchta krásně měkká, vláčná a dobrá :-)

  • Hanka01 | 17. 10. 2012 13:19

    Koláč je velmi jednoduchý, nenáročný na čas a výborný. S polevou ze zakysané smetany a čokolády neměl chybu.

  • mmaarrccii | 6. 9. 2012 17:03

    Dobré to bylo:-) Fajn varianta jak z cukety upéct něco jiného než klasiku. Byl po upečení hezky vláčný, tak jsem zkusila nechat bez polevy, ale neprošlo to... poleva (v našem případě klasická kakaová) tam prý prostě být musí :-)

  • Vladka153 | 28. 8. 2012 18:38

    Vynikajici

  • Jurda64 | 28. 8. 2012 18:38

    Dobrý :-(

  • Dana143 | 28. 8. 2012 18:38

    Dobrý :-)

  • Věra Ol | 27. 7. 2012 16:54

    Minulý týden jsem zkoušela variantu s mákem a teď mám v troubě variantu s kokosem. Buchta je výborná! 8-)

  • iMeggie | 31. 7. 2011 14:01

    Opravdu skvělá,vláčná a není ani zbytečně moc sladká.Přítel trval na čoko polevě takže co dům dal-1/2 hořké čokolády a ledové kaštany na pánvi roztopit s trochou 100% tuku a nakonec jsem vmíchala 1/2 kelímku zakysané smetany.Poleva dopadla dobře a ve spojení s buchtou jedinečné.Přidávám i foto protože tahle buchta si ho zaslouží. :-)

  • Jana Cz. | 21. 8. 2007 19:58

    Dnes jsem pekla už po několikáté. Je vážně jedinečný!!!

  • ELA . | 20. 8. 2007 09:13

    nadýchaný, voňavý, vláčný, apotvrzuji komentář níže - rozhodně "dlouho nevydrží" ;o)). prostě 1***

  • Jana Medunová | 15. 10. 2006 16:30

    Supr,píšu si recept mezi oblíbené moučníky.Peču jak makovec,tak cuketové buchty,ale tahle kombinmace je vynikající.Snědli jsme to jen tak bez polevy a bez pocukrování.Dávám 1***

  • Věra | 26. 7. 2006 09:11

    Andreo zkus příště, pokud budeš ještě péci cuketu přiměřeně vymačkat a nedávat do těsta šťávu z cukety.

  • Jana z VM | 26. 7. 2006 08:42

    Dneska nám do práce donesla ochutnat kolegyně a musím říct, že byl vynikající!! Opravdu - vláčný, voňavý s polevou nahoře - pochutnáníčko! Určitě jej taky brzo udělám :o) Myslím si, že jestli někdo měl makovec sražený, moc mokrý, tak je to špatným pečením - je zapotřebí péct raději v mírněji vyhřáté troubě zvolna - tak, jak je uvedeno v receptu.

  • Andrea | 10. 7. 2006 08:47

    Tak ten můj výrobek byl pro změnu zase dost vlhký a hutný, až se to lepilo na patro. Sice se to snědlo ale do oblíbených rozhodně neřadím.

  • dana | 7. 11. 2005 21:42

    Vyzkoušeno - dobré, ale ten můj "výrobek" byl trochu sušší. To makovec podle podobného receptu, co je tady, dělá se s bramborami, se mi zdá mnohem vláčnější. Ale je to asi věc chuti a názoru.

  • Lucia Porošinová | 18. 10. 2005 13:05

    Naozaj super. Kazdym dnom je lepsi a lepsi, len tak dlho zase nevydrzi :-).

  • Gabriela B | 13. 10. 2005 18:48

    Vyzkoušela jsem a je vynikající. Dávám za jedna. Marmeládu jsem natřela navrch a polila čokoládovou polevou. Miluju mák a tak jsem ho dala o trošku víc než je uvedeno v receptu. Makovec je jemný a vláčný. Doporučuji vyzkoušet. Sodu jsem nedávála vůbec, ale použila jsem celý prášek do pečiva,

  • Šárka Medunová | 13. 10. 2005 12:45

    Supr. Nemá to chybu...

  • Věra | 10. 10. 2005 06:43

    Radko, mladou cuketu s měkkou slupkou dávám celou.

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 19:44

    Dobrý moučník, jen jsem trochu cítila tu sodu, asi jsem ji dala moc

  • Radka A. | 7. 10. 2005 16:03

    Dává se ta cuketa i se šlupkou nebo se nejdřív oloupe?

  • LENKA CHOUROVÁ | 7. 10. 2005 12:49

    TYTO ODLEHČENÉ RECEPTY Z CUKETY JSOU VÝBORNÉ. OSOBNĚ JSEM HO ZKOUŠELA A VŠEM MOC CHUTNAL, JE KRÁSNĚ NADÝCHANÝ A HLAVNĚ RYCHLÝ.

  • Marie Svobodová | 7. 10. 2005 12:20

    Dnes jsem vyzkoušela, neměla jsem dostatečné množství cukety tak jsem namíchala s jablky. Teď už mám upečeno, ochutnáno je opravdu dobrý, jemný. Nevím jestli ho ještě stačím polít, myslím si že nevydrží, že jej moji chlapi než se vrátím zkonzumují.

  • Jana F. | 7. 10. 2005 09:54

    Tak vyzkoušeno i s jablky místo cukety.Též mňamka,je to ještě vláčnější.Takže s chutí do toho!

  • Jana F. | 6. 10. 2005 09:35

    Moc dobré,opravdu-je to na 1.Můžou se místo cukety dát třeba jablka?Možná by to šlo.Asi vyzkouším a napíšu.

  • Jana z VM | 26. 9. 2005 08:25

    To je samé - je vynikající, dobrý, atd., ale abyste to někdo oznámkoval, to ne, co ?! Zjistila jsem totiž, že jsem to ohodnotila zatím já sama, tak se polepšete !!

  • Anonym | 24. 9. 2005 15:06

    Dneska jsem ho upekla, je vynikající. Marmeládu jsem natřela navrch a ještě jsem navíc přidala citrónovou polevu. Jídla s makem miluju a toto bude patřit určitě k oblíbeným. Díky za recept.

  • MARTINA LESNIKOVA | 10. 9. 2005 18:48

    JE VYBORNA!!NIKDO NEPOZNAL ZE JE Z CUKETY,ANI TI,CO CUKETY NESNASI!JEN SE PO NI ZAPRASILO.

  • Markéta | 6. 9. 2005 08:20

    Pekla jsem o víkendu a nemělo to chybu. Původně jsem chtěla polívat čokoládou, ale nestihla jsem :o) A soda nešla vůbec cítit, takže velká spokojenost.

  • Jana z VM | 17. 8. 2005 09:23

    Já jsem tuto buchtu včera upekla s kokosem a mletými ořechy napůl - to je ta obměna, uvedená v receptu. Je to móc, móc dobré - vláčné, ne moc sladké, moc dobře se to "pojídá" - to je to správné slovo, protože nikdo u nás doma nezůstal při jednom kousku.....Ještě dodávám, že jsem dala celý prdopeč a nedávala už sodu. Dávám za 1111.

  • Věra | 22. 6. 2005 09:47

    Tak já jsem se toho bála taky ale musím říci, že to cítit není Nedávno jsem dělala nějaké lívance z kefíru, taky tam byla soda a byla to dobrota. Zkouším dle těchto stránek vše jak je uvedeno přesně, a musím říct, že to funguje.

  • Marta | 22. 6. 2005 09:30

    Dělám, místo máku dávám ořechy, ale příště vyzkouším s mákem. A jest-li je potřebná soda?V mém receptu je taky,tak nevím,možná nějaký důvod to má.

  • Jana z VM | 22. 6. 2005 09:11

    Paní Věro, musí se dávát soda? Nerada ji dávám, pouze v krajním případě, je dost cítit. Když dám místo ní lžičku prášku navíc, snad to nebude vadit?

  • Anonym | 22. 6. 2005 08:01

    Tak cuket snad bude letost dost, ráda bych tento recept vyzkoušela. Recept se mi moc líbí musím ale ještě chvíli počkat, mák už mám

  • Marie Novakova | 9. 1. 2005 16:17

    Je rychly,jednoduchy a dobry.

  • Blanka | 13. 10. 2004 11:24

    Je to vynikající, lepší než obyčejný makovec. Tento je vláčnější.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr krupice Jedlá soda Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Makovec V.

Makovec V.

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

138
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
90
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Cuketový kotlík
Cuketový kotlík
Cuketový krém (polévka)
Cuketový krém (polévka)
Cuketový krém s patizonem
Cuketový krém s patizonem
Cuketový mozeček se slaninou
Cuketový mozeček se slaninou
Cuketový nákyp
Cuketový nákyp
Cuketový perník
Cuketový perník
  • Recepty.cz
  • Cuketový makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact