• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketový kotlík II.
Napište svůj komentář k receptu

Cuketový kotlík II.

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketový kotlík II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cuketa
    • cibule
    • rajčata
    • sádlo
    • paprika
    • čerstvé houby Případně
    • koření Adžika
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Na sádle nebo oleji podusíme hodně cibule nakrájené na malé kostičky, přidáme cuketu(oloupanou a vydlabanou) na kostičky nakrájenou, trochu podlejeme vodou a dusíme. Postupně přidáme na malé proužky nakrájenou papriku - více druhů, můžeme přidat i čerstvé (vařící vodou spařené) houby a nakonec oloupaná rajčata, také nakrájená na kousky. Postupně ochutíme solí, vegetou, pepřem a Adžikou, občas promícháme.
2
<BR>Zavařujeme do různě velkých sklenic a používáme pod maso - pod králičí nebo kuřecí čínu, pod hovězí i vepřové - prostě široké uplatnění. Dávám i do malých skleniček, aby si to mohl syn odvézt na privát a připravit si to s masem.<
3
BR><BR>Je to velice dobré, voňavé a když to vařím, tak pořád ochutnávám. Množství surovin záleží na každé kuchařince. Já jsem to dělala před dvěma lety z malého množství, loni už z velikého a už nemáme. Čekám, až dorostou cukety a potom to budu dělat pořád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Jižanský vínový kotlík

Jižanský vínový kotlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 6. 9. 2006 08:13

    Jojo, Věro, máte pravdu, i u nás ji mají také v prodejně BIO. Tam mají ostatně velký výběr různých koření, která jinde nejsou.

  • Věra | 5. 9. 2006 14:15

    Adžiku jsem koupila na tržnici, ale myslím je možné se zeptat ve zdravé výživě nebo jak se ty krámy jmenují...

  • Ivana | 5. 9. 2006 14:05

    V mém bydlišti Adžika neexistuje ani v Coopu ani v Bille. Jelikož jste kdysi prozradila odkud jste Vy, tak se můžu pozeptat ve Vašem rajonu. Moc děkuju za ochotu, ale zatím si se mnou nedělejte těžkou hlavu. Leda když opravdu nikde nebude, tak se ozvu. Zatím pátrám teprve asi měsíc. Díky.

  • Jana z VM | 5. 9. 2006 12:59

    To se divím, Ivano, že nemůžete Adžiku sehnat, užse dá koupit skoro v každém obchodě- mají ji v Bille, Coopu - Jednotě, v prodejnách zeleniny. Pokud byste měla o ni zájem, napište mi na e-mail a já Vám pár balíčků pošlu! Vzdyť o nic nejde, jen o to zabalení, ne ?

  • Ivana | 5. 9. 2006 12:12

    Já jsem z tohohle jídla úplně nadšená!! Využívám ho zásadně místo tukožroutské polívky, když potřebuju něco shodit. Udělám si toho hrnec, celej týden to tahám do práce na oběd, je to výborné a zasytí to. Akorát se mi nedaří nikde sehnat tu vychvalovanou Adžiku.

  • Margita | 27. 7. 2006 13:04

    Pekne ďakujem za odpovede, bola som mimo dosah počítača, takže som nemohla hneď reagovať. Určite vyskúšam tento recept aj tento rok. Tak dlhú dobu som poháre nesterilizovala, to je isté. Len mi stále vŕta hlavou, že keď by ten obsah pohára bol zlý, prečo pri otvorení mal príjemnú vôňu. Samozrejme je to iba môj postreh, inak som veľmi citlivá na chuť pokrmov. Uvidíme, ale určite sa neskôr ozvem, až budem ochutnávať cuketový kotlík II. v jesennom, resp. zimnou období. Díky.

  • Jana z VM | 25. 7. 2006 08:08

    Paní Margito, mně se taky stalo, že od loňska bylo pár sklenic zkažených, ale to bylo tím, že víčka nedržela. Dávám taky na všechny zavařeniny víčka s červenou gumičkou. Sterilizuji taky na 100 st. asi půl hodiny. Jinak opravdu nevím, čím by to mohlo být...

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 10:22

    Paní Margito,dáváte víčka s červenou gumou?Já na ně nedám dopustit.Zavařuji v Roháčích u stanu hřiby ve spartanskýck podmínkách a manžel jednou dal omylem na některé sklenice bílá víčka.Zkazily se všechny s bílou gumou.Jinak mě nic nenapadá , já jsem měla s tímto receptem ty nejlepší zkušenosti.Zavařovala jsem ale 60min při 100 stupních.

  • Zdena z JM | 24. 7. 2006 10:14

    Vloni jsem vyzkoušela a celou zimu jsme si na této omáčce pochutnávali na různé způsoby.Zavařovala jsem tak 20 min.na 80-100 stupňů.Myslím si, paní Margito,že pokud by Vám směs zkvasila i přesto,že jste měla dobře uzavřené sklenice,tak by to bylo poznat hned na první pohled,protože víčko by bylo vypouklé.Pokud víčko vypouklé nebylo,znamená to,že špatně chytlo.Jinak nevím.Třeba ještě něco poradí paní Jana.

  • Margita | 24. 7. 2006 09:58

    Po roku otváram diskusiu na tento recept a prosím Janu z VM o odpoveď:V m.r. som tento recept robila, všetko dobre dopadlo, výborná chuť a tešila som sa na použitie v zimnom období. Ale urobila som niekde chybu a neviem kde. Každý pohár, ktorý som otvorila bol voňavý, ale pri ochutnaní sa mi zdalo, že je zmes skysnutá. Dúfala som, že to bude len jeden, dva poháre, že som ich asi zle zatvorila, ale nie. Všetko som postupne vyhodila. Keďže je obdobie cukiet a recept v zložení sa mi páčil a stále váham, či znova urobiť pokus, prosím o odpoveď, čo som mohla urobil zle. Koľko sa starilizuje táto náplň v pohároch. V m.r. so sterilizovala náplň ako lečo, pretože som si myslela, že to postačí. Vopred srdečná vďaka.

  • Margita | 22. 8. 2005 11:58

    Ďakujem za radu pani Jane.Korenie som našla na www.koreni.cz. Je možné, že toto korenie tomu dá tú správnu chuť.Ešte raz díky.

  • Jana z VM | 22. 8. 2005 11:07

    Milá Margita, ťažko Vám poviem, aký mam pomer zeleniny, ale asi takto: veľa cibule, cuket,menej ostatnej zeleniny, dost korení, aj Adžiku - je výborna!!Omlouvám se za svoji slovenštinu - raději dále česky.Adžika má velkou výhodu, že není solená, je v různých druhů koření z Kazachstánu, Arménie, atd.Dávám ji na pečené kuře, vepřové maso, přidávám i na roštěnky, také na čínu, prostě je univerzální. Do kotlíku dávám i houby - teď zase rostou. Můžete i ten pórek, prostě - co Vás napadne. A hlavně - dochutit různým kořením tak, jak Vám to bude chutnat.

  • Kuchařka on-line | 22. 8. 2005 09:24

    O koření Adžika se dozvíte více, kliknete-li na "Slovník pojmů".

  • Margita | 22. 8. 2005 06:48

    Prosím pani Janu z VM o pomer zeleniny v uvedenom recepte. Tiež mi vysvetlí niekto z čoho je korenie Adžika, resp. z čoho pozostáva. U nás na Slovensku som ho pozerala, ale akosi bezvýsledne. Inak recept som robila a namiesto tohoto korenia som dala kari korenie a provensálske korenie, ešte som pridala posekaný pór, ale stále sa mi zdalo, že je to podobné leču. Že by tomu dalo takú dobrú chuť korenie Adžika?Cukety je tento rok dosť, ešte by som to skúsila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Cuketa Koření Paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
35
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Cuketový kotlík II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact