Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce. Přidáme proužky papriky, plátky rajčat, kolečka cibule, rozmačkaný česnek, salám na kostičky, kousek ramy a mírně podlijeme. Dusíme do měkka.
2
Nakonec přidáme podle chuti kečup - raději více a tymián. Necháme přejít var. Můžeme přisolit.
3
<BR>Podáváme s česnekovými topinkami nebo s chlebem. Ti, co mají rádi lečo, si jistě pochutnají. Výborná lehká a rychlá večeře.
Měli jsme ho včera, nebyl špatný, ale výborné taky ne. Něco mezi polévkou a gulášem.
Tereza J.
|7. 2. 2008 19:14
Jedlo bolo výborné, zase niečo iné z cukety. Chutilo veľmi, Janka díky.
Jitka Klusová
|22. 8. 2007 12:10
Já cuketu loupu pokud je velká (je to lepší), malou ne, vnitřek nevydlabávám. Jinak zeleninu dusím na oleji a taky přidávám bazalku a dávám i salám.
Jarka Turková
|22. 7. 2006 14:08
Dobré odpoledne, asi jsem trdlo i přes svůj lehce pokročilý věk - proč se má ta cuketa loupat a hlavně dlabat? Jinak jdu na to - vše kromě salámu mám doma - a ten stejně nemusím. A rozhodně přebytek zmrazím (pokud nějaký bude) :-).Komukoliv díky za info.j.
Michaela Atherton
|22. 7. 2006 13:10
Tady v Anglii se to prodava v plechovkach pod nazvem Ratatoulle. Ja si to vetsinou ohrivam a jim s ryzi. Moje tchyne to vetsinou pouziva pod maso na gril.
Pavla Vondrušková
|21. 7. 2006 14:34
není to špatné, ale přidala bych tam brambory, klidně i kdvěták a udělala bych guláš( tedy zeleninový guláš).
Elena
|20. 7. 2006 11:30
Dá se to i zamrazit!
Jana Tichá
|14. 7. 2005 15:08
Díky za výborný nápad se zavářením! Pokud bude hodně cuket, určitě zavaříme. O bazalce v kotlíku jsem už slyšela, ale ještě jsem to s ní nevyzkoušela.
Alena Vrátníková MUDr.
|14. 7. 2005 13:55
Dobrý den, znám podobný recept, bez salámu , ale s bazalkou. Pracovní postup obdobný, konzumace také. V případě, že je nadúroda cuket, vyrábím větší množství a zavařuji v malých skleničkách. V zimě jako když najdeš!