Nastrouhanou cuketu řádně smícháme s vejci, cukrem, kakaem, skořicí, rozpuštěným tukem, moukou a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na velký plech a poskládáme na něj vypeckované švestky - půlky nebo čtvrtky.
2
Na švestky nasypeme drobenku užmoulanou s cca 4 vrchovatých lžic moučkového cukru, vanilkového cukru, 5 vrchovatých lžic mouky a másla tolik, aby směs začla žmouláním mezi prsty ,,žmolkovat,, .
3
Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 40 minut - dorůžova (vyzkoušíme špejlí).
Výborná buchta a skvělý způsob, jak zužitkovat cuketu i pro lidi, kteří ji normálně nejedí. Těsto je vláčné a díky cuketě je buchta velmi sytá, ale i tak ihned zmizela :-)
Jitka
|24. 7. 2014 13:20
Buchta už sama o sobě je výborná a švestky s drobenkou jí dokonale vyladí. Určitě budu opakovat. :-P :-P :-P :-P :-P :-P
Cuket i slivek máme habaděj a tak jsem neodolala a vyzkusila. Koláč je výborný, načali jsme ho ještě teplý a do snídaně asi nevydrží. Určitě peču další, dokud je z čeho.