g
cuketa
vyždímaná, oloupaná, jemně nastrouhaná, bez semínek (z cca 2kg celé cukety)
3
ks
vejce
200
g
cukr krupice
200
ml
rostlinný olej
500
g
polohrubá mouka
(100g z toho lze nahradit celozrnnou polohrubou pšeničnou moukou - koláč dostane zajímavější chuť)
1
balení
prášek do perníku
1
lžička
jedlá soda
1
balení
skořicový cukr
3
lžíce
kakao
tuk
mléko
trochu, pokud by byla směs příliš tuhá
Postup přípravy receptu
1
Ve větší misce cukr vyšleháme s vejci do hladka a postupně přimícháme odměřené množství oleje.
2
Zvlášť smícháme mouku, prášek do perníku, sodu, skořicový cukr a kakao a směs postupně vmícháme do ušlehaných vajec s cukrem. Nakonec přidáme cuketu.
3
Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme trochu mléka. Těsto by nemělo být příliš řídké, ale ani příliš tuhé. Těsto rozvnoměrně rozlijeme na připravený plech. Pečeme při 160 °C asi 40 minut.
4
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, kterou koupíme v obchodě, či sami doma připravíme a necháme ztuhnout.
5
Výsledek připomíná perník, jen je "šťavnatější" a jemnější a mizí z plechu závratnou rychlostí :-)