Jednoduchá „buchta“ s nastrouhanou cuketou, mrkví, jablíčky a vlašskými ořechy, ovoněná skořicí a zázvorem, skrývá spoustu chutí a navíc je dokonale vláčná a nepříliš sladká. Jestli chcete příjemně překvapit konzervativní milovníky klasických nedělních bábovek, jděte do toho!
Změklé máslo a cukr dejte do mísy robotu a vyšlehejte ho do světlé pěny, bude to trvat asi 5 minut. Poté po jednom zašlehejte vejce. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením, vsypte do máslové směsi a krátce prošlehejte.
2
Přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu, mrkev i jablko, nasekané ořechy a směs dobře promíchejte. Formu lehce vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut.
Smetanový sýr promíchejte s citronovou šťávou a cukrem. Upečený a vychladlý chlebíček jím můžete na vrchu potřít, anebo jím můžete mazat jednotlivé porce.