g
balkánský sýr
, nebo jiný, přírodní čerstvý sýr (i ochucený)
3
lžíce
olej
Na dochucení:
sůl
pepř mletý
česnek
balzamikový ocet
nebo citronová šťáva
bylinky
čerstvé - dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k cuketě.
2
Cuketu a rajčata v míse zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dle chuti dochutíme rozetřeným česnekem. Zamícháme.
3
Do salátu přidáme nastrouhaný, rozdrobený nebo pokrájený přírodní sýr (může být i bylinkový, česnekový... ), promícháme a dáme vychladit a proležet.
4
Podáváme samotný, s pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
5
* Salát můžeme dochutit i balsamicem, citronovou šťávou nebo bylinkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zlatka
|7. 7. 2015 12:09
Moc jsem nevěřila té blanšírované cuketě a byla jsem velmi mile překvapená celkovým výsledkem salátu. S balkánský sýrem i s mozzarelou je výborný. Děkuji za recept.
Davídková Kateřina
|23. 8. 2011 11:20
Přátelé nám z dovolené přivezli brynzu a tak jsem včera hledala recept kam a co s ní, protože nám nikomu nechutnala, halušky neumím a vyhodit mi jí bylo líto. Uvařila jsem tedy cuketu, dala rajčata z konzervy, česnek, olej, pepř, sůl a brynzu. Nikdo v té míchanici brynzu nepoznal a salát se snědl všech ;-) , s francouzskou bagetkou to byla večeře jedna báseň. Doporučuji zkusit.