g
vepřová plec
nebo kýta, libová krkovička, kuřecí, králičí či krutí řízky
koření
dle vlastní chuti: Tandoori, Adžika, Gyros, grilovací...
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
cca
sůl
dle chuti (pozor na sůl v koření!)
500
g
cuketa
mladá, neloupaná, cca
olej
sojová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, okořeníme dle chuti, osolíme a zasypeme škrobem (lze i kukuřičným). Promícháme a dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme doměkka a dozlatova. Po osmažení maso vyndáme, uložíme v teple a do výpeku dáme zprudka smažit cca půlcentimetrová kolečka pokrájené cukety. Zprvu se nám bude zdát cukety mnoho, ale během smažení se množství výrazně zmenší.
2
Mícháme dle potřeby, ale ne častěji než je nutné, abychom cuketu nerozmačkali. Smažit musíme zprudka, aby se cuketa nezačala dusit. Solíme ji a dochucujeme až na závěr, aby nepustila vodu, a to buď kořením, které obsahuje (některé) také sůl, sojovou omáčkou nebo kořením a solí, případně česnekem nebo bylinkami (tymián...). Po osmažení k cuketě nasypeme osmažené maso, opatrně společně promícháme, případně krátce maso prohřejeme a podáváme.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem, opečenými tousty či topinkou...