• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí - zavařené

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 113
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí - zavařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      kg cuketa
    • 6
      cibule
    • 0,50
      l ocet
    • 500
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • 2
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
2
V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Cuketové zelí

Cuketové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aidaho | 20. 7. 2016 08:06

    zkus bramboruvý salát jak máš ráda jen místo brambor na kostičky cuketu, taky výborné

  • lena | 6. 9. 2015 12:50

    Je to výborné. Další super recept na zpracování cukety. Myslela jsem si, co toho nemám, ale ve finále po oloupání a vydlabání mi zbyly asi dvě kila nastrouhané cukety. Ale to zelí je fakt výborné, i za syrova jsem stále ochutnávala :-)) . Jednou jsem zkoušela dělat napůl kysané zelí a napůl cuketu k obědu a manžel to vůbec nepoznal a zelí si pochvaloval. Už jsme byli docela přejedení cuketových řízků a plněné cukety, takže tento recept mi přišel vhod. Je vážně skvělý, díky.

  • Iveta | 27. 8. 2014 08:58

    Výborné,všem chutná,děkuji za recept ;-)

  • Eliz | 8. 8. 2013 15:42

    Moc diky, prave jsem dodelala jednu davku, uz za syrova chutna dobre a uz se tesim, az ho otevreme :-) Jen pro ostatni, z teto davky je tak 6,5 velkych (0,7l) zavarovacek.

  • Radka | 22. 7. 2013 10:39

    Naprosto GENIÁLNÍ !!!

  • Jana Remková | 16. 8. 2008 11:44

    Takže,Ladi,jak vidíš,spadlo to přímo do komentářů!No,já sama cuketu nemám,ale pořád mne někdo zásobuje a můj syn je blázen do těch pečenáčů,takže se nebojím,že bych s tím neměla co udělat.To zelí rozhodně vyzkouším,v zimě budu jen konzumovat.Fan už jsem si koupila a dám pozor.Tdy v Albertu totiž není jiné práškové sladidlo a do Kaufu to je dost z ruky.

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:38

    Jano,Fan určitě použít můžeš - ale pozor - nedej ho víc než těch 100g - Právě Fan má tu "pitomou" vlastnost, že ve větším množství udělá hořkou chuť,podle mě ale sladké je to i na těch 100g dost a radši kyslelejší než hořké.Taky dodělávám cukety a nechci je už vidět.Do příštího léta.:-)))

  • Jana Remková | 14. 8. 2008 23:41

    Tak,Ladi,taky to to zkusím s tím sladidlem,myslíš,že může být i Fan,nebo,jak se to jmenuje?Teď jsem dodělala od Terezky ty pečenáče z cukety a zase nějakou dostanu,tak je dobře,že je na ni využití.

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 20:59

    Pani Lada, ďakujem za radu. Cukiny mám a sladidlo si zaobstarám. Prajem pekný večer, Klára.

  • ladislava staffenová | 14. 8. 2008 19:23

    Kláro, ještě jsem se nesetkala s žádným receptem,kde by normální cukr nešel naharadit dia sladidlem a věřte,že vím o čem mluvím.U tohoto receptu konkrétně jsem použila 100g diasladidla od firmy SCHNEEKOPPE s názvem Diabetiker Süsse - koupíte normálně v Kauflandu..Je to výborné a pro diabetiky naprosto skvělé. jo a tenhle recept je taky super!!!!

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 09:56

    Nevia niekto, či sa to dá aj s umelým sladidlom? Ďakujem. Klára

  • Tereza J. | 14. 8. 2008 08:32

    Janka, vlani som zavarila, a môžem potvrdiť, že je to výborné, tohto roku som naložila zase .

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:15

    Také jsem dnes zavařila, sice cukety nebyly přerostlé, takové akorát a už to mám ve sklenicích, za týden zkusíme, zda je to dobré, ale syrové bylo fajné, takže dávám také velkou 1. Stále hledám a je jich tady dost recepty, kde se dají využít cukety - a kombinace další zeleniny, kterou mám na zahradě.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 17:51

    Práve som dozavárala, a ešte budem, cukiet mám veľa. Voňalo a vyzeralo to nádherne a aj surové chutilo:))) Vďaka za nový receptík, dávam 1.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:29

    Je výborné, dávám 1:-)

  • Věra | 7. 9. 2006 08:11

    Cuketu mám 4 kg čisté váhy a vodu nepřidávám, pustí sama dostatek.

  • Dagmar Krejčí | 28. 8. 2006 20:29

    Já vím,že cuketa pustí vodu,ale neměla by se tam ještě přidat voda.Chtěla bych to zkusit,ale mám obavy aby to nebylo moc octové.A ty cukety jsou 4kg čisté váhy-myslím po vyčištění?

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 13:58

    Verko, jen cuketove zeli jsem jeste nezavarovala, diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Kmín Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

58
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
28
Míša řezy
Míša řezy
24
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Petra Svoboda rok po smrti manžela: Poprvé ve společnosti! A úplně jiná

Petra Svoboda rok po smrti manžela: Poprvé ve společnosti! A úplně jiná

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact