• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 187
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cuketa 2-3 větší
    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Občas zamícháme. Cuketa pustí hodně vody, dělám vždy plný hrnec zelí a pak je toho "jen" skoro půlka. Vaříme do měkka. Zatím si nakrájíme cibuli a na oleji či sádle zesklovatíme. Přidáme ještě olej a mouku a uděláme zásmažku. Tu pak přidáme k zelí, dochutíme cukrem, octem a zamícháme. Každý dle své chuti.
2
Zelí je opravdu moc chutné a velmi rychlé, cuketa je měkká téměř hned. Zelí podáváme se vším možným jako u klasického zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové kari s masem

Cuketové kari s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milada | 2. 8. 2016 10:53

    Nedávám mouku ale nastrouhaný syrový brambor :-)

  • pamelinka | 23. 9. 2015 11:25

    Včera uvařeno a výborné :-)

  • lenka vildomcová | 20. 8. 2013 18:53

    výborné zelí... mňam

  • mmiri | 29. 7. 2012 12:18

    já přidávám jak do klasického tak do cuketového zelí vydusit kousek špeku...

  • danmar | 11. 1. 2012 11:13

    výborný a rychlý recept.....dělala jsem k plněným bramborovým knedlíkům a nemělo to chybu....děkuju za super recept, budu dělat i nadále

  • eva | 10. 9. 2011 13:46

    já si cuketové zelí zavařuji, moc nám to chutná

  • hanka | 10. 8. 2011 11:00

    dělala jsem včera a je opravdu dobré a hlavně rychlá příprava

  • Zumbistka | 9. 8. 2011 09:17

    přidala jsem kelímek kysaný smetany, jak už tu bylo psáno, a fakt lahůdka!!

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:39

    VÝBORNÉ,RYCHLÉ

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:24

    VÝBORNÝ,MANŽEL MYSLEL,ŽE JE TO NOVÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ,DOPORUČUJI VŠEM,HLAVNĚ JE TO RYCHLÉ

  • kazatel | 5. 8. 2011 11:00

    Mám hlad jdu do toho... sbíhaji se mi sliny. ;-)

  • Alexandra Daňková | 24. 9. 2009 16:01

    dobrota, dělala jsem s chlupatýma knedlama z cukety a brambor a do zelí jsem přimíchala uzené maso na kostičky

  • Iveta Janatová | 21. 9. 2009 07:56

    Tak jsem to musela vyzkoušet .Je to vynikající, doma všem chutnalo.Dělala jsem to s pečeným divočákem a chlupatými knedlíky,opravdu mohu doporučit.

  • Di - | 29. 8. 2008 16:28

    My ho máme také moc rádi, hlavně s chodskými knedlíky ze syrových brambor a rohlíků, které jsou nejlepší teď z letních brambor. Jen zelí připravuji trochu jednodušeji, v jednom hrnci, i když z naprosto stejných surovin. Nahrubo nastrouhanou cuketu posolím, nechám vypotit a sliji, ale vodu alespoň částečně uschovám. Cibuli na tuku osmažím, přidám cukr a nechám ho trochu zkaramelizovat. Pak vymačkanou cuketu, kmín a chvíli dusím. Zapráším moukou, chvíli zapražím, pak rozředím vodou z cukety a ochtím octem. Nechám provařit. Lze též nedávat cukr a zelí po zaprášení moukou rozředit kysanou smetanou. K tomu brambory a třeba kotletu. A protože je to maďarský recept, tak na paprice!

  • Božena Munzarová | 29. 8. 2008 16:10

    Super recept, chutná i dceři, která cuketu moc nemusí. Tchýně taky pochválila.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:42

    Včera jsem je ochutnávala u švagrové, bylo výborné !! Zase další zpracování této oblíbené letní suroviny.

  • Alena Tarabová | 7. 8. 2006 10:21

    I já jsem posílala recept na toto zelí, je opravdu dobré a ztotožňuji se s názorem Karly.

  • Karla | 7. 8. 2006 09:58

    Zelí z cuket dělám skoro na vlas stejně a hodně často. Je to rychlejší, má jemnou chuť a nemá takové vedlejší účinky (nadýmání) jako z pravého zelí.

  • Zdena z JM | 7. 8. 2006 09:54

    Tohle zelí máme raději než klasické.V létě si jej podusím velké množství,dám zmrazit a v zimě jen přidám osmaženou cibulku,zahustím,ochutím a zelí je hotovo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr krystal Hladká mouka Mletý kmín Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Pikantule

Pikantule

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

37
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
33
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Věra Křesadlová (†81): Živila se prodejem lampiček!

Věra Křesadlová (†81): Živila se prodejem lampiček!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky
Cuketové tortilly (placky) se sýrem -…
Cuketové zelí
Cuketové zelí
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact