• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 115
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cuketa 2-3 větší
    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Občas zamícháme. Cuketa pustí hodně vody, dělám vždy plný hrnec zelí a pak je toho "jen" skoro půlka. Vaříme do měkka. Zatím si nakrájíme cibuli a na oleji či sádle zesklovatíme. Přidáme ještě olej a mouku a uděláme zásmažku. Tu pak přidáme k zelí, dochutíme cukrem, octem a zamícháme. Každý dle své chuti.
2
Zelí je opravdu moc chutné a velmi rychlé, cuketa je měkká téměř hned. Zelí podáváme se vším možným jako u klasického zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové kari s masem

Cuketové kari s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milada | 2. 8. 2016 10:53

    Nedávám mouku ale nastrouhaný syrový brambor :-)

  • pamelinka | 23. 9. 2015 11:25

    Včera uvařeno a výborné :-)

  • lenka vildomcová | 20. 8. 2013 18:53

    výborné zelí... mňam

  • mmiri | 29. 7. 2012 12:18

    já přidávám jak do klasického tak do cuketového zelí vydusit kousek špeku...

  • danmar | 11. 1. 2012 11:13

    výborný a rychlý recept.....dělala jsem k plněným bramborovým knedlíkům a nemělo to chybu....děkuju za super recept, budu dělat i nadále

  • eva | 10. 9. 2011 13:46

    já si cuketové zelí zavařuji, moc nám to chutná

  • hanka | 10. 8. 2011 11:00

    dělala jsem včera a je opravdu dobré a hlavně rychlá příprava

  • Zumbistka | 9. 8. 2011 09:17

    přidala jsem kelímek kysaný smetany, jak už tu bylo psáno, a fakt lahůdka!!

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:39

    VÝBORNÉ,RYCHLÉ

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:24

    VÝBORNÝ,MANŽEL MYSLEL,ŽE JE TO NOVÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ,DOPORUČUJI VŠEM,HLAVNĚ JE TO RYCHLÉ

  • kazatel | 5. 8. 2011 11:00

    Mám hlad jdu do toho... sbíhaji se mi sliny. ;-)

  • Alexandra Daňková | 24. 9. 2009 16:01

    dobrota, dělala jsem s chlupatýma knedlama z cukety a brambor a do zelí jsem přimíchala uzené maso na kostičky

  • Iveta Janatová | 21. 9. 2009 07:56

    Tak jsem to musela vyzkoušet .Je to vynikající, doma všem chutnalo.Dělala jsem to s pečeným divočákem a chlupatými knedlíky,opravdu mohu doporučit.

  • Di - | 29. 8. 2008 16:28

    My ho máme také moc rádi, hlavně s chodskými knedlíky ze syrových brambor a rohlíků, které jsou nejlepší teď z letních brambor. Jen zelí připravuji trochu jednodušeji, v jednom hrnci, i když z naprosto stejných surovin. Nahrubo nastrouhanou cuketu posolím, nechám vypotit a sliji, ale vodu alespoň částečně uschovám. Cibuli na tuku osmažím, přidám cukr a nechám ho trochu zkaramelizovat. Pak vymačkanou cuketu, kmín a chvíli dusím. Zapráším moukou, chvíli zapražím, pak rozředím vodou z cukety a ochtím octem. Nechám provařit. Lze též nedávat cukr a zelí po zaprášení moukou rozředit kysanou smetanou. K tomu brambory a třeba kotletu. A protože je to maďarský recept, tak na paprice!

  • Božena Munzarová | 29. 8. 2008 16:10

    Super recept, chutná i dceři, která cuketu moc nemusí. Tchýně taky pochválila.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:42

    Včera jsem je ochutnávala u švagrové, bylo výborné !! Zase další zpracování této oblíbené letní suroviny.

  • Alena Tarabová | 7. 8. 2006 10:21

    I já jsem posílala recept na toto zelí, je opravdu dobré a ztotožňuji se s názorem Karly.

  • Karla | 7. 8. 2006 09:58

    Zelí z cuket dělám skoro na vlas stejně a hodně často. Je to rychlejší, má jemnou chuť a nemá takové vedlejší účinky (nadýmání) jako z pravého zelí.

  • Zdena z JM | 7. 8. 2006 09:54

    Tohle zelí máme raději než klasické.V létě si jej podusím velké množství,dám zmrazit a v zimě jen přidám osmaženou cibulku,zahustím,ochutím a zelí je hotovo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr krystal Hladká mouka Mletý kmín Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Jablečný závin

Jablečný závin

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
19
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
18
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky
Cuketové tortilly (placky) se sýrem -…
Cuketové zelí
Cuketové zelí
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact