Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé knedlíčky, které vyválíme na pomoučeném válu.
2
Vhazujeme do vroucí vody a když vyplavou, vaříme ještě asi 3 minuty. Nejprve vhodíme jeden a až když se nerozvářejí, pokračujeme. V opačném případě přidáme mouku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Adéla Najmanová
|19. 9. 2006 16:51
Je pravda, že jsem měla větší cuketu,ale šťavu z ní jsem se snažila vymačkat... No, nevadí,i tak to bylo dobré! Určitě zase vyzkouším, ale nejspíš až za rok- na zahrádce už nám žádné cukety nerostou. Příště tedy zkusíme s medem a oříškama.
Jaroslava Oumarová
|18. 9. 2006 11:13
Možná jste, Adélo, měla hodně velkou cuketu nebo hodně šťavnatou. V tom případě je lépe vodu z ní vymačkat. Až je budu zase dělat, zvážím množství cukety a napíšu. Pak se vám určitě povedou. A doporučuju příště ten med a oříšky, je to lahůdka:-))
Adéla Najmanová
|17. 9. 2006 15:31
Nevim, v čem jsem udělala chybu, ale z těsta by mi knedlíčky tvořit nešly. I když jsem přidala dost mouky, tak těsto bylo pořád řídké. Tak jsem z těsta musela odkrajovat malé kousky namočenou lžící. Po uvaření byly dobré, ale moc syté. Polévali jsme si je marmeládou rozředěnou s rumem...