g
těstoviny
vařené, dle vlastního výběru, např tarhoňa, široké nudle...
olej
anglická slanina
nebo moravská, váhalova.... případně sušená šunka...- není nutná
50
g
parmezán
nebo pecorino, grana padano... cca
4
lžíce
smetana ke šlehání
1
stroužek
česnek
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Mladou cuketu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a na malé trošce oleje ji zprudka osmažíme za občasného promíchání dozlatova. Kdo se neobejde bez masa, přidá smažit k cuketě i drobně pokrájenou slaninu nebo sušenou šunku. Ke konci smažení přidáme k cuketě rozvonět i jemně nasekaný česnek a pokud jsme milovníky bylinek, tak například i jemně nasekanou petrželku...
K ochucené cuketě přisypeme vařené těstoviny, promícháme, necháme prohřát, přidáme nastrouhaný parmezán (trošku necháme na dozdobení) a pár lžic smetany (3-4), která nám směs udělá krémovější. kdo smetanu nechce přidávat, postačí trocha vody z vařených těstovin. Promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.