V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Pak ji přidejte k cibuli, několik minut pozvolna restujte, aby lehce zezlátla, a dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
3
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Až je budeme slévat, nechte si stranou část vody, ve které se těstoviny vařily. Bude se vám hodit na dokončení omáčky.
Uvařené těstoviny přidejte do pánve s cuketou, přimíchejte ricottu a citronovou kůru a podle chuti také citronovou šťávu. Pak přilijte trochu vody z těstovin, abyste docílili ideální konzistence omáčky. Nakonec přidejte čerstvou bazalku, těstoviny rozdělte na talíře a posypte nastrouhaným parmazánem.
5
TIP: Část cukety můžete také nakrájet na plátky, orestovat na oleji a přidat do hotových těstovin.