Moc dobré! Místo cukru jsem dala med a po vychladnutí jsem je postříkala tmavou čokoládou.
Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.
Tak jsem to vyzkoušela s jablky, která jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Mouky jsem dala půl na půl špaldové a běžné (celkem 1,5 hrnku + 0,5 hrnku strouhaných vlašských oříšků). Protože jablka jsou přeci jen sladší, než cuketa:) tak jsem skoro nesladila... Do těsta jsem dala vanilkový cukr s vanilkou Bourbon od Kotanyi. Případné kousky čokolády nebo rozinky vzniklé sušenky dosladí. S těstem se moc hezky pracovalo. Dalo by se i válet a vykrajovat různé tvary. Nejprve jsem si udělala stejně velká kolečka a ty jsem potom rozmáčkla vidličkou z každé strany, aby mi na povrchu vznikla mřížka. Nakonec jsem na každou sušenku přisypala trochu třtinového cukru. Že bych je dělala poprvé a naposledy? Tak to rozhodně ne. Možná příště vyzkouším vyměnit část mouky, místo 0, 5 hrnku strouhaných vlašáků, za pšeničné klíčky nebo strouhaný kokos.
Ahoj holky, cuketám už odzvonilo a tak mě napadlo... Nezkoušela jste některá použít místo cukety jablka?
Skutečně výborné!...rozinky, suš.brusinky, oříšky, kakao (postříkala jsem bílou čokoládou) - různé variace....skutečná lahoda (i bez). Děkuji mockrát za recept a zdravé mlsání, které moooc chutná.
Výborné - přidala jsem nahrubo pokrájené oříšky a myslím, že příště půlku mouky nahradím celozrnou - ta tomu taky neublíží. Nepřipadalo mi, že by těsto řídlo, právě naopak - jak se trochu odleželo tak vločky nasákly a vytvořily tak lepší konzistenci těsta.
Vynikající, skvělý nápad. Sušenky jsem tvořila jen nožem a lžící. Stojí to za to.