koření
dle vlasní chuti(grilovací, italské, Adžika...)
olej
na smažení
špejle s hrotem
Těstíčko:
1
ks
vejce
2
lžíce
pivo
nebo mléko
1
lžička
koření
30
g
hladká mouka
20
g
sýr
Postup přípravy receptu
1
Z ingrediencí na těstíčko vymícháme hustější kašičku.
2
Na špejle napichujeme střídavě plátky (3mm) cukety a sýru, kořeníme jemně a těsně před namáčením do těstíčka, aby cuketa nezačala pouštět šťávu. Před namáčením můžeme obalit v hladké mouce, ale nutné to není. Konce špejle si necháme o kousek delší a za ně špízy obracíme na pánvi s malou vrstvou rozpáleného oleje. Nejprve necháme krátce těstíčko ze všech stran srazit (zapéct), pak teprve smažíme ze všech stran dozlatova. Nanášení těstíčka na špíz provádíme pomocí lžíce.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, různými dipy, zeleninou.