Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm dužniny. Tyto soudečky naskládáme na pekáč potřený olejem.
2
Na pánvi na troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme na drobno posekanou vykrájenou dužninu z cukety, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme a za občasného míchání dusíme než se odpaří větší část vody kterou pustila cuketa. Touto směsí naplníme prázdné soudečky na pekáči a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 20 minut. Před koncem pečení je možné na každý položit hromádku nastrouhaného sýra. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Dobrý oběd, jen se mi ani do největší cukety, co jsem sehnala, nepodařilo vecpat kilo masa. Chce to neřídit se slepě množstvím ingrediencí a odhadnout to podle cukety. Jinak velmi doporučuji, jak psala paní Petra, cuketu předtím krátce povařit. Neudělala jsem to a byla trošku tužší, než by bylo optimální.
Ma bolonska kamaradka take dela tento recept, ale z malych cuket a je to vyborne i kdyz piplacka. <3 Uprimne receno tak velke cukety se tady ani nepestuji =-O
Petra
|31. 7. 2007 07:45
Musím dát za jedna,skvělý nápad ,soudečky po upečení vypadají skvěle a jsou moc dobré.Chutnější jsou menší cukety,aby nebyla slupka tuhá ,dávám celou omytou cuketu na pár minut do vroucí vody vařit,až vychladne teprve potom začínám s receptem.
Jana
|15. 7. 2006 20:34
Zkoušela jsem plnit cukety podobně jak je tady uvedeno,ale po upečení tam pořád byla příliš velká vrstva cukety,ne moc chutná.Tak jsem vzala malé cuketky,rozřízla podél trochu vydlabala,opatrně,jsou měkké.Posolit,naplnit,upéct.Nemají takovou tu tuhou slupku.