Celou cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky o šířce 0,5-1 cm, z plátků vykrojíme střed a obalíme jako řízky. Můžeme smažit na pánvi nebo péct v troubě na omaštěném plechu (do zlatova). Je to levné a výborné.
2
Mohu doporučit podávat jak studené, tak teplé. Je výborné řízky namáčet, nebo polít kysanou smetanou. Nebo položit na ukrojený chléb namazaný máslem a položit na cuketový řízek plátek sýra a ozdobit podle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|22. 8. 2014 13:08
Vow, to byla dobrota. Bála jsem se toho,ale nakonec jsem neodolala a udělala je a nelituji. Jedla to i moje tříletá dcerka a to jsme tam měly i trošku česneku ;-)
Všem vřele doporučujeme.
clovek1
|27. 7. 2011 13:53
Potřít plátky cukety prolisovaným česnekem se solí posipat drceným kmínem a nechat pulhodku odležet poté obalit v trojobalu a výsledek nemá to chybu! ;-) Dávám za 1 :-\
Mišule
|18. 7. 2011 11:32
Jak vypotit?? :-)
leňule
|9. 9. 2005 12:28
Jakékoli, které máte rádi. U nás vede prolisovaný česnek a sůl, ale použít můžete fakt jakoukoli směs koření - na trhu je jich spousta.
Michaela Bernatova
|8. 9. 2005 16:03
dekuji za radu s korenim, ale jake koreni se na takove rizky hodi? Poradte mi. Dekuji
Leňule
|8. 9. 2005 15:21
Před obalováním a smažením je lepší plátky okořenit a nechat tak hodinku "vypotit"
Ifuška
|8. 9. 2005 14:47
Taky dělám,opravdu chuťově paráda studené i teplé. Já na každé kolečko nasypu jiné koření koření.