koření
dle chuti: na zeleninu, italské, grilovací, česnekové, Adžika...
Těstíčko:
3
ks
rozšlehané vejce
8
lžíce
pivo
100
g
hladká mouka
sůl
a pepř
prášek do pečiva
- špetka
Postup přípravy receptu
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před obalovaním v těstíčku okořeníme. Před obalením můžeme obalit v hladké mouce, ale pokud budeme smažit na pánvi s nepřilnavým povrchem, není to nutné. Z ingrediencí na těstíčko si vymícháme hladkou táhlou kašičku a plátky v ní namáčíme z obou stran, ihned vkládáme do rozpáleného oleje, smažíme dozlatova s obou stran a hotové odkládáme osušit na papírový ubrousek.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, dipy, tatarkou, zeleninou...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka
|20. 8. 2014 14:44
K cuketě jsem udělala kaši a taky jsem jí dneska poprvé zkusila neoloupat a sníst jí i se šlupkou a musim říct že je to dokonce i lepší než bez ní.Bylo tovýborný.
Jaruška
|5. 4. 2013 18:23
Jedna dvě a výborné :)
mourek
|28. 10. 2012 19:36
:-P nebojte se cuketu okořenit, je to mňamka a čím víc koření bylo, tím byla cuketa lepší a taky je to rychlý :-P