• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové pečenáče

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové pečenáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžička sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka
    • 3
      dl rostlinný olej na obalení
  • Nálev
    • 1750
      dl voda
    • 1
      ks deko nakladač
    • 4
      ks kopr

Postup přípravy receptu

1
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Přidáme strouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, solamyl, mouku a nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Propracujeme, tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
4
Vodu svaříme s octem, vsypeme DEKO a 5 minut povaříme
5
Pečenáče dáme do zavařovacích lahví, proložíme koprem a zalejeme vlažným nálevem.
6
Uzavřeme a necháme asi 5 dní odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:42

    Vůbec nám nechutnalo,prostě se rozpadaly i chuťově nebyly dobré.Proto ani neznámkuji. :-(

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 10:50

    Já jsem něco podobného dělala a rozhodně se mi to nerospadalo.Taky asi nestihlo,myslím,že to jistí vajíčka a škrob.Taky bych možná malinko přidala strouhanky.Je to docela piplačka,ale opravdu vynikající!!!Ne rozhodně fuj! Dávám za 1 vidím,že nikdo neznámkoval,ani ti,co jim to chutnalo a teď je navíc cuketové období,věřím,že nové kuchařinky vyzkoušejí.

  • vadane | 30. 10. 2006 08:09

    zkoušela jsem pečenáče,ale jsem zklamaná.Vůbec to není dobré.V nálevu se rozpadají a chu'tově,je to slané,ostré ,prostě fuj:

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2006 10:19

    Margitka, Marsí Vám už odpovedala, presne tak je to u nás, zmiznú hneď. Držte to v chlade. Ak to nezjete hneď, vydrží vám to zopár dní v chladničke.

  • Margita | 1. 3. 2006 13:59

    Marsí ďakujem pekne, určite to odskúšam ako takú "baštu" /pochúťku/. Pretože pre mňa je to novinka a samotné cukety veľmi obľubujem.

  • Marsí | 1. 3. 2006 13:38

    Margito....ano je dobré to mít v chladničce, ale jak dlouho to nevím, protože když uběhnou ty tři dny dny, po které to musí být naložené, tak to hned zmizne...my to máme jako mňamku...s chlebem nebo samostatné jídlo, výborné je to i jako chuťovka návštěvě apod.

  • Margita | 28. 2. 2006 14:45

    Slúži to ako príloha k niečomu, alebo samostatne s niečím? Koľko dní to vydrží? Musí sa to uchovávať v chladničke? Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 14:07

    Teda Terezko,tohle mám uloženo a vyzkouším,ač nemusím rybí pečenáče, tohle udělám.Udělám zároveň i rybí pečenáče pro muže, aby mi tyhle náhodou nesnědl.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 11:58

    Mňam!!!

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 11:16

    Ďakujem, tú vegetu nabudúce pridám, keď vravíte, že je to chutnejšie : )))

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:06

    Ano paní Terezo, tohle jsou ty pečenáče z cuket, které také dělám, přidávám tam ještě trochu vegety, jsou pak chutnější a nakládám do stejného láku, jaký jsem zde uváděla v receptu na rybí pečenáče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa DeKo Hladká mouka Kopr Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Medové trubičky

Medové trubičky

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

162
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
96
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
63
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
45
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
42
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact