• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové pečenáče

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové pečenáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžička sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka
    • 3
      dl rostlinný olej na obalení
  • Nálev
    • 1750
      dl voda
    • 1
      ks deko nakladač
    • 4
      ks kopr

Postup přípravy receptu

1
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Přidáme strouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, solamyl, mouku a nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Propracujeme, tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
4
Vodu svaříme s octem, vsypeme DEKO a 5 minut povaříme
5
Pečenáče dáme do zavařovacích lahví, proložíme koprem a zalejeme vlažným nálevem.
6
Uzavřeme a necháme asi 5 dní odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:42

    Vůbec nám nechutnalo,prostě se rozpadaly i chuťově nebyly dobré.Proto ani neznámkuji. :-(

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 10:50

    Já jsem něco podobného dělala a rozhodně se mi to nerospadalo.Taky asi nestihlo,myslím,že to jistí vajíčka a škrob.Taky bych možná malinko přidala strouhanky.Je to docela piplačka,ale opravdu vynikající!!!Ne rozhodně fuj! Dávám za 1 vidím,že nikdo neznámkoval,ani ti,co jim to chutnalo a teď je navíc cuketové období,věřím,že nové kuchařinky vyzkoušejí.

  • vadane | 30. 10. 2006 08:09

    zkoušela jsem pečenáče,ale jsem zklamaná.Vůbec to není dobré.V nálevu se rozpadají a chu'tově,je to slané,ostré ,prostě fuj:

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2006 10:19

    Margitka, Marsí Vám už odpovedala, presne tak je to u nás, zmiznú hneď. Držte to v chlade. Ak to nezjete hneď, vydrží vám to zopár dní v chladničke.

  • Margita | 1. 3. 2006 13:59

    Marsí ďakujem pekne, určite to odskúšam ako takú "baštu" /pochúťku/. Pretože pre mňa je to novinka a samotné cukety veľmi obľubujem.

  • Marsí | 1. 3. 2006 13:38

    Margito....ano je dobré to mít v chladničce, ale jak dlouho to nevím, protože když uběhnou ty tři dny dny, po které to musí být naložené, tak to hned zmizne...my to máme jako mňamku...s chlebem nebo samostatné jídlo, výborné je to i jako chuťovka návštěvě apod.

  • Margita | 28. 2. 2006 14:45

    Slúži to ako príloha k niečomu, alebo samostatne s niečím? Koľko dní to vydrží? Musí sa to uchovávať v chladničke? Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 14:07

    Teda Terezko,tohle mám uloženo a vyzkouším,ač nemusím rybí pečenáče, tohle udělám.Udělám zároveň i rybí pečenáče pro muže, aby mi tyhle náhodou nesnědl.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 11:58

    Mňam!!!

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 11:16

    Ďakujem, tú vegetu nabudúce pridám, keď vravíte, že je to chutnejšie : )))

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:06

    Ano paní Terezo, tohle jsou ty pečenáče z cuket, které také dělám, přidávám tam ještě trochu vegety, jsou pak chutnější a nakládám do stejného láku, jaký jsem zde uváděla v receptu na rybí pečenáče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa DeKo Hladká mouka Kopr Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Bounty řezy

Bounty řezy

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

175
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
163
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
75
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
64
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
52
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact