• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové pečenáče

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové pečenáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžička sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka
    • 3
      dl rostlinný olej na obalení
  • Nálev
    • 1750
      dl voda
    • 1
      ks deko nakladač
    • 4
      ks kopr

Postup přípravy receptu

1
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Přidáme strouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, solamyl, mouku a nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Propracujeme, tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
4
Vodu svaříme s octem, vsypeme DEKO a 5 minut povaříme
5
Pečenáče dáme do zavařovacích lahví, proložíme koprem a zalejeme vlažným nálevem.
6
Uzavřeme a necháme asi 5 dní odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Cuketové pickles s koprem

Cuketové pickles s koprem

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:42

    Vůbec nám nechutnalo,prostě se rozpadaly i chuťově nebyly dobré.Proto ani neznámkuji. :-(

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 10:50

    Já jsem něco podobného dělala a rozhodně se mi to nerospadalo.Taky asi nestihlo,myslím,že to jistí vajíčka a škrob.Taky bych možná malinko přidala strouhanky.Je to docela piplačka,ale opravdu vynikající!!!Ne rozhodně fuj! Dávám za 1 vidím,že nikdo neznámkoval,ani ti,co jim to chutnalo a teď je navíc cuketové období,věřím,že nové kuchařinky vyzkoušejí.

  • vadane | 30. 10. 2006 08:09

    zkoušela jsem pečenáče,ale jsem zklamaná.Vůbec to není dobré.V nálevu se rozpadají a chu'tově,je to slané,ostré ,prostě fuj:

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2006 10:19

    Margitka, Marsí Vám už odpovedala, presne tak je to u nás, zmiznú hneď. Držte to v chlade. Ak to nezjete hneď, vydrží vám to zopár dní v chladničke.

  • Margita | 1. 3. 2006 13:59

    Marsí ďakujem pekne, určite to odskúšam ako takú "baštu" /pochúťku/. Pretože pre mňa je to novinka a samotné cukety veľmi obľubujem.

  • Marsí | 1. 3. 2006 13:38

    Margito....ano je dobré to mít v chladničce, ale jak dlouho to nevím, protože když uběhnou ty tři dny dny, po které to musí být naložené, tak to hned zmizne...my to máme jako mňamku...s chlebem nebo samostatné jídlo, výborné je to i jako chuťovka návštěvě apod.

  • Margita | 28. 2. 2006 14:45

    Slúži to ako príloha k niečomu, alebo samostatne s niečím? Koľko dní to vydrží? Musí sa to uchovávať v chladničke? Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 14:07

    Teda Terezko,tohle mám uloženo a vyzkouším,ač nemusím rybí pečenáče, tohle udělám.Udělám zároveň i rybí pečenáče pro muže, aby mi tyhle náhodou nesnědl.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 11:58

    Mňam!!!

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 11:16

    Ďakujem, tú vegetu nabudúce pridám, keď vravíte, že je to chutnejšie : )))

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:06

    Ano paní Terezo, tohle jsou ty pečenáče z cuket, které také dělám, přidávám tam ještě trochu vegety, jsou pak chutnější a nakládám do stejného láku, jaký jsem zde uváděla v receptu na rybí pečenáče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa DeKo Hladká mouka Kopr Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Americké muffiny

Americké muffiny

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

112
Čertovský mls
Čertovský mls
72
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
54
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact